Bucatareala

Ardei umpluti

Acum, ca am si ardei din recolta proprie, cu atat mai mult imi place sa pregatesc aceasta reteta.

DSC08077

Ce iti trebuie(pentru 8-9 ardei umpluti)

  • 8-9 ardei(evident)
  • Circa 400 g tocata(de ce vrei tu)
  • O ceapa mare
  • Un morcov
  • Bulion
  • Orez
  • Sare si piper
  • Verdeata
  • Un ou

Acum ca stii ce iti trebuie, iata cum faci:

  1. Pregateste mai intai ardeii: ii speli, ii cureti de cotor si de seminte.Daca vrei, poti pastra cotorul, daca nu, vei folosi rondele de rosii pe post de capac
  2. Apoi pregatesti compozitia asa: in vas pui carnea, orezul, un ou, morcovul ras pe razatoarea mica, verdeata si ceapa tocate cat mai marunt, bulionul, sarea si piperul
  3. Eu nu mai calesc compozitia, cum faceam inainte si cum fac multe gospodine, ci umplu direct ardeii
  4. Ii asezi frumos in cratita, pui apa pana la nivelul lor si pui la foc mic, cu capac
  5. Optional, catre sfarsit, pui putin suc de rosii si mai lasi un clocot-doua.Sunt mai gustosi asa.

Servesti calzi, ca atare sau cu smantana. Pofta buna!

8 Comments

  1. rosia victoria

    deliciosi,mai ales daca sunt pusi si un pic la cuptor :)….yami,yami…

  2. Camelia Anca

    Arata foarte bine! Am facut si eu sambata cu ardei din gradina.

  3. Gavriloi Adina-Mirabela

    Sunt foarte buni, o alternativa de vara la celebrele sarmale.

  4. mmmmmmmmmmmmmmmmm bun, bun , nu trece vara sa nu fac iar pt iarna imi conserv ardei grasi pt asa ceva 🙂
    mai de post mai cu carnita sunt gustosi oricand si oricum 🙂

  5. Bianca Roxana Anitei

    Delicioooos!

  6. adriana stan

    si cu un pic de smantana…..mmmm!!!!! deliciosi..

  7. Sunt foarte deliciosi 🙂 cred ca o sa fac si eu maine,ca mi-ai facut pofta 😀

Leave a Reply