Acum, ca am si ardei din recolta proprie, cu atat mai mult imi place sa pregatesc aceasta reteta.
Ce iti trebuie(pentru 8-9 ardei umpluti)
- 8-9 ardei(evident)
- Circa 400 g tocata(de ce vrei tu)
- O ceapa mare
- Un morcov
- Bulion
- Orez
- Sare si piper
- Verdeata
- Un ou
Acum ca stii ce iti trebuie, iata cum faci:
- Pregateste mai intai ardeii: ii speli, ii cureti de cotor si de seminte.Daca vrei, poti pastra cotorul, daca nu, vei folosi rondele de rosii pe post de capac
- Apoi pregatesti compozitia asa: in vas pui carnea, orezul, un ou, morcovul ras pe razatoarea mica, verdeata si ceapa tocate cat mai marunt, bulionul, sarea si piperul
- Eu nu mai calesc compozitia, cum faceam inainte si cum fac multe gospodine, ci umplu direct ardeii
- Ii asezi frumos in cratita, pui apa pana la nivelul lor si pui la foc mic, cu capac
- Optional, catre sfarsit, pui putin suc de rosii si mai lasi un clocot-doua.Sunt mai gustosi asa.
Servesti calzi, ca atare sau cu smantana. Pofta buna!
rosia victoria
deliciosi,mai ales daca sunt pusi si un pic la cuptor :)….yami,yami…
Camelia Anca
Arata foarte bine! Am facut si eu sambata cu ardei din gradina.
Gavriloi Adina-Mirabela
Sunt foarte buni, o alternativa de vara la celebrele sarmale.
Mery Meryem
mmmmmmmmmmmmmmmmm bun, bun , nu trece vara sa nu fac iar pt iarna imi conserv ardei grasi pt asa ceva 🙂
mai de post mai cu carnita sunt gustosi oricand si oricum 🙂
Bianca Roxana Anitei
Delicioooos!
adriana stan
si cu un pic de smantana…..mmmm!!!!! deliciosi..
Lucica Lazar
Sunt foarte deliciosi 🙂 cred ca o sa fac si eu maine,ca mi-ai facut pofta 😀
Ana Naghi
Si eu am poftit dupa mirosul din vecini 🙂