V-am promis ca postez reteta cosuletelor, asa ca iat-o, fara prea multe cuvinte de introducere! Am fotografiat toti pasii pentru cosulete, crema e si mai usor de facut si am considerat ca nu e nevoie de prea multe poze.
Ingrediente cosulete:
Eu am dublat cantitatile, mai puțin uleiul (am pus cam 90-100 ml) și am obtinut cele 12 cosulete si un blat mare pentru o tarta.
Pentru crema avem nevoie de:
Mod de pregatire:
1. Cosulete
Se amesteca intr-un bol oul, zaharul, uleiul si un praf de sare.
Se incorporeaza treptat faina cu praful de copt.
Se framanta pana cand uleiul a absorbit faina si pe aluat raman urmele degetelor.
Se intinde o foaie de 3-4 mm grosime si decupam cu un pahar/ o cana/ o forma pentru fursecuri.
Eu nu am (inca) forme pentru mini tarte, asa ca am improvizat: pe fundul tavii pentru briose am pus hartiute speciale si am mulat bucatile de aluat ca in imagine.
Sfatul meu e sa le taiati marginile uniform, cu un cutit. Asa veti obtine cosulete aratoase, de vor crede musafiriica sunt de la cofetarie.
Le coaceti 15-20 de minute, la 170-180 de grade. Fiti cu ochii pe ele, depinde de cuptorul fiecaruia. Nu va speriati daca se rumenesc putin, se vor inmuia de la crema!
Le raciti complet inainte sa le scoateti de pe forme, timp in care pregatiti crema.
Pentru crema:
Puneti pe foc laptele cu coaja de lamaie. Nu dati in clocot, doar incalziti bine. La final puneti și vanilie.
Amestecati ouale cu zaharul, un praf de sare si amidonul sau faina (ce ai). Turnati treptat laptele incalzit, mestecand bine cu un tel. Puneti inapoi pe foc, sa se ingroase, cam 5 minute. Mesteca continuu, sa nu se prinda!
Umpli cosuletele, decorezi cu fructe si lasi cateva ore. Cosuletele care par cam uscate (nu te speria) se vor inmuia si vor avea textura minunata.
Pofta buna! 🙂
Carmen
Mâine desertul ăsta il fac!!!
Ana Naghi
Spor la treaba!
Valeria Chertes
Multumim pentru reteta ,voi face și eu.
Ana Naghi
Spor sa ai!
Oana
Super reteta, big like 😉
Ana Naghi
Multumesc, Oana!