Bucatareala

Bors de peste

Ati prins vremurile cu „nicio masa fara peste”? Eu da. Desi la oras nu stiu cat de des se consuma peste, noi, la tara, am fost norocosi, cu Ialomita la o aruncatura de bat si cu ceva balti prin zona.

Recunosc ca prefer pestele pe gratar mai mult decat in orice alt mod, dar o data la ceva timp mai incercam si borsul de peste. Care se face usor si e foarte gustos.

Ingrediente:

  • 2-3 pesti(crap, macrou, etc)
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • telina
  • 2 rosii proaspete sau bucati din conserva
  • bors
  • sare si piper
  • ou
  • verdeata preferata(leustean sau patrunjel)
  • Mod de preparare:

    1. Punem la fiert apa in oala in care vei face borsul si lasam sa dea in clocot
    2. Curatam pestele si il portionam
    3. Punem pestele portionat in apa care fierbe si lasam 10-15 minute, apoi il scoatem cu grija si il dam deoparte
    4. Strecuram zeama in care a fiert pestele si punem din nou pe foc
    5. Adaugam legumele taiate cubulete
    6. Adaugam bors,sare si piper dupa gust si mai dam in 2 clocote
    7. Pentru un plus de gust, poti adauga un ou batut
    8. Cand este gata, oprim focul si adaugam pestele
    9. Se serveste cu verdeata tocata. Merge de minune cu o mamaliguta langa.

    Pofta buna!

    3 Comments

    1. ghelbere elena

      Cu toate ca nu am mai facut demult bors de peste, imi place. Familia prefera saramura de peste.

    2. Mi-a lasat gura apa!
      Ador borsul de peste.Atat eu,cat si familia mea.

    Leave a Reply