Reţetă trimisă de Bianca Roxana Aniţei
Ingrediente:
-o pungă de merişoare deshidratate( eu am luat-o din Kaufland, din zona cu alune, migdale, compoturi, etc)
– aproximativ 100 gr unt
– un pahar de 150 ml lapte, însă am mai adăugat puţin după ochi
– un plic de zahăr vanilat mediu
– 2 linguri de miere
– un praf de bicarbonat
– un praf de sare
Mod de preparare:
După indicaţiile din reţeta de la care m-am inspirat, ar fi trebuit să las merişoarele la muiat în apa fierbinte timp de jumătate de oră, după care să le îndulcesc cu 2 linguri de zahăr. Nu mai aveam nici zahăr pentru a face asta, dar nici nu m-a deranjat că sunt acruţe.
Am amestecat făina cu zahărul, cu sarea şi bicarbonatul într-un vas mai înalt.
Fiind grăbită, nu am avut timp să scot ingredientele, să le las să ajungă la temperatura camerei, astfel încat m-am văzut nevoită să topesc untul la cuptorul cu microunde şi la fel, să încălzesc şi laptele, pentru că amestecate cu ouăle reci să nu mi se întăreasca untul.
Într-un vas mai mic am amestecat untul topit cu laptele, ouăle şi mierea, după care am transferat conţinutul în vasul mare pentru a omogeniza totul.
Între timp am încălzit bine cuptorul electric la 180 de grade, am transferat compoziţia în forme de silicon în formă de inimioare, după care am presărat deasupra merişoarele.
După jumătate de oră am facut testul scobitorii să fiu sigură că sunt coapte şi voila!
Aceasta este surpriza mea de azi(5 martie) , sper să îi placă soţului şi să mă creadă că nu i-am spus ‘La mulţi ani’ de dimineaţă doar în ideea de a-l surprinde.
Alinaluibrumarel
asta merita incercata!!
Bianca Roxana Anitei
😉
Incognito Fashion
uuuu ! 🙂