Bucatareala

Budinca de paine cu mere si sos de vanilie

Reteta trimisa de Monica Rauta 
1/2 kg mere ionatan
5 felii paine veche
300 ml lapte
4 oua
200 gr zahar

Pentru sos

200 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri
1/2 sticluta esenta de vanilie

Se curata merele si se taie cubulete. Se adauga o lingura de zahar si se pun pe aragaz pana se inmoaie. Painea se taie cubulete si se toarna peste ea laptele. Se tapeteaza o tava cu faina ( sau hartie de copt ) si se adauga painea si merele. Separat se bat ouale cu restul de zahar si se toarna deasupra. Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste deasupra ( eu am facut intr-un vas de yena cu capac ).

Sosul: Se amesteca toate ingredientele si se pun la bain marie, se amesteca cu telul pana se ingroasa putin.
Se poate servii rece sau calda ( mie mi-a placut mai mult calda ).

2 Comments

  1. Am mai facut de cateva ori si nu mai recomand sosul asta. Daca se mananca cald e bun dar rece este foarte gretos. Eu data viitoare fac fara sos 🙂

Leave a Reply