Reteta trimisa de Monica Rauta
1/2 kg mere ionatan
5 felii paine veche
300 ml lapte
4 oua
200 gr zahar
Pentru sos
200 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri
1/2 sticluta esenta de vanilie
Se curata merele si se taie cubulete. Se adauga o lingura de zahar si se pun pe aragaz pana se inmoaie. Painea se taie cubulete si se toarna peste ea laptele. Se tapeteaza o tava cu faina ( sau hartie de copt ) si se adauga painea si merele. Separat se bat ouale cu restul de zahar si se toarna deasupra. Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste deasupra ( eu am facut intr-un vas de yena cu capac ).
Sosul: Se amesteca toate ingredientele si se pun la bain marie, se amesteca cu telul pana se ingroasa putin.
Se poate servii rece sau calda ( mie mi-a placut mai mult calda ).
Bianca Roxana Anitei
Ce rapid!;)Super!
Monicutza Monica
Am mai facut de cateva ori si nu mai recomand sosul asta. Daca se mananca cald e bun dar rece este foarte gretos. Eu data viitoare fac fara sos 🙂