Pentru ca o perioada nu mai pot manca decat carne fiarta sau innabusita, dar am nevoie si de vitamine, am umplut rapid tava yena cu carnita si legume de sezon si a iesit… papa bun.
Mi se pare solutia ideala pentru cand vrei sa mananci bine, sa ai si friptura si garnitura dintr-un singur foc, dar nici nu poti sta prea mult la bucatarie. In 10 minute este gata de dat la cuptor.
Ingrediente:
- 4-500 g carne de porc(eu am folosit spata)
- 3-4 cartofi
- 1-2 morcovi
- un fir de praz
- 200 g ciuperci
- un ardei kapia(optional)
- 2 catei de usturoi
- sare, piper si condimente dupa gust
Mod de pregatire:
- speli bine legumele si le pregatesti asa: cartofii rondele potrivite, morcovii rondele sau pe diagonala, prazul in bucati mari(de un deget), ciupercile feliute, usturoil taiat marunt, ardeiul julien
- tai carnea fie felii mari dar subtiri, fie cubulete, cum iti place
- asezi in tava patul de legume: cartofii, morcovii, apoi ciupercile, prazul, ardeiul si usturoiul si deasupra pui carnea
- pui apa cat sa nu treaca de ingrediente, asezonezi si condimentezi dupa placul tau si al familiei si pui capacul
- dai la cuptor, iar dupa 35-40 de minute dai capacul la o parte, daca vrei sa se rumeneasca putin legumele si carnea
- optional, poti adauga suc de rosii sau rosii pasate, daca vrei si culoare
In functie de grosimea la care ai taiat ingredientele, dureaza in jur de 50-55 minute( la foc potrivit) pana e gata.
Pofta buna!
Helena
Looks like a delicious plate!
Mihaela Bolea
Delicios, dar şi foarte sănătos! 🙂
Mioara Hus
Foarte simplu de facut, gustos si aspectuos! Eu voi folosi carne de pui, caci la porc am renuntat de ani buni.:) Multumim tare mult pt. reteta!
rosia victoria
yammmiiii,da,arata faoaret bine si ala cuptor este mult mai sanatos !!!
Bianca Roxana Anitei
Arata minunat! Multumim pentru reteta!
Tabita
O idee buna sa o pregatesc si eu.
Lucica Lazar
Multumim pentru reteta! :-* Gustos si sanatos 🙂