Carti

Cărţi autobiografice despre autism – Donna Williams

DONNA WILLIAMS s-a născut în Australia în 1963. Abia în 1990 a primit diagnosticul real, de autism. Astăzi, Donna Williams este una dintre cele mai cunoscute persoane cu autism din lume, a publicat 9 cărţi, dintre care 4 autobiografice ce au devenit bestsellere internaţionale. Donna este profesor la universitate, pictoriţă, scenaristă şi consultant în autism. Din 1995, Donna Williams călătoreşte în toată lumea şi oferă conferinţe despre autism.

Editura Punkt a publicat primele două volume autobiografice, Nimeni Nicăieri şi Cineva Undeva, despre care puteţi citi în continuare.

Nimeni nicăieri: remarcabila autobiografie a unei fete autiste 

Nimeni-Nicaieri-Coperta-1-208x300

 

Prima carte autobiografică din seria celor patru publicate de către Donna Williams, Nimeni Nicăieri, a fost scrisă în jurul vârstei de 25 de ani, cu intenţia de a înţelege și de a se detașa de emoţiile negative generate de experienţele abuzive trăite în copilărie și adolescenţă, dar și pentru a ne înfăţișa nouă, cititorilor ei, dificultăţile cu care s-a confruntat această persoană cu autism ce a învăţat singură să se descurce în lumea „normală”.

 

 

 

 

 

 

Cineva-Undeva-Coperta-1-209x300Cineva undeva: evadarea din lumea autismului

 

Al doilea volum, Cineva Undeva, a oferit prima mărturie publică a unei persoane cu autism, care a avut o relaţie reală, non-abuzivă, chiar intimă, cu altcineva aparţinând spectrului autist. Acest lucru a deschis calea altor oameni cu tulburări din spectru, încurajându-i să înceapă să vorbească şi ulterior să scrie nu doar despre autismul lor ca patologie, ci şi despre apropiere, emoţie, senzualitate şi sexualitate.

*Copertele celor două volume au fost realizate în acuarelă de către pictoriţa Aniţa Vulcan Grigoriu, în urma lecturii.

** Detalii despre cum puteti comanda cartile gasiti aici.

Leave a Reply