Daca recent imparteam cate o felie virtuala din checul acesta, mi-am facut timp sa va las si reteta, poate intereseaza pe cineva 🙂
Ingrediente(pentru doua checuri):
- 4 oua
- 4 cani de faina
- 2 cani zahar
- 1 cana lapte
- 1 cana ulei
- 1 plic si jumatate praf de copt
- cacao
- stafide
- sare
- esenta preferata
Mod de preparare:
- Cerne faina si amestec-o cu praful de copt nestins
- Amesteci toate celelalte ingrediente(mai putin cacaua), apoi adaugi faina in ploaie, treptat.
- Important: masoara toate ingredientele cu aceeasi cana, mai intai ingredientele uscate, apoi pe restul
- Ungi bine doua tavi mari, ca de cozonac(aici e varianta in Dry Cooker) si imparti compozitia in doua
- Cacaua o dizolvi cu putin lapte si putin zahar si se toarna deasupra compozitiei din tava.
- Dai la cuptor pana nu se mai lipeste compozitie pe scobitoare.
Pofta buna!
adriana stan
bun,fac si eu des dar fara stafide…nu le plac alor mei 🙂
Paola Paola
Super!Oricum checul e singura chestie care imi iese in afara de clatite 😛
Lucica Lazar
Multumim de reteta! :-*
Fac si eu destul de des dar nu prea pun stafide ca Denys le scobeste pe toate 😀 ii plac enorm de mult 🙂
Nicolae Claudia
Asta e reteta pe care am preluat-o si eu de la mama. Acum cativa ani, faceam chec de 2 ori pe saptamana, dar in ultimul timp nu prea mai fac. 🙁