Bucatareala

Cheesecake cu cocos si lamaie

Imi plac provocarile. Dar stiti asta deja. Asa ca nu puteam rata provocarea prietenilor de la Vegis de a pregati #retetameacucocos. Deja prea multe astre se aliniasera: iubesc provocarile si iubesc cocosul.

 

 

Ce a iesit? Un desert racoritor, ca tot se apropie vara (sper!), aromat si usor. Este un desert pe care il poate pregati chiar si un copil(motiv pentru care nici nu am considerat necesar sa pozez pasii) si care va fi mancat de orice sot. Iata, deci, un desert pentru intreaga familie. Unii pregatesc si altii mananca.

De ce am ales o reteta asa simpla precum un cheescake cu ulei de cocos si lamaie? Pentru ca nu am vrut o reteta prea sofisticata care sa eclipseze uleiul de cocos, ci una care sa il puna in valoare, a carei vedeta sa fie.

Adepta retetelor simple, pe care orice cititoare sa aiba curajul sa le incerce, pasionata de gatitul care nu presupune ore de stat in bucatarie si indragostita de arome, iata principalele motive pentru care va arat reteta mea de cheescake cu cocos si lamaie.

Va prezint ambele variante: dreptunghiulara(bucati din tava) si rotunda(pregatita special intr-o forma), alegeti-o voi pe cea care vi se pare mai aspectuoasa. La noi era musai una rotunda, v-am mai povestit ca pentru Ema secretul unui desert reusit, indiferent de aroma, este forma de „tort”.

 

Bucurati-va de arome inconfundabile si de beneficiile uleiului de cocos:

  • Energie la cote ridicate
  • Metabolism accelerat
  • Imunitate crescuta

Ingrediente:

Pentru blat

Pentru crema

  • 200 g branza crema
  • 4-5 linguri iaurt grecesc
  • 1-2 linguri miere
  • coaja rasa si zeama de la o jumatate de lamaie

Pentru decor

  • nuca de cocos razuita
  • coaja de lamaie rasa
  • optional, poti decora cu capsuni si menta(noi avem in gradina si una si cealalta, era pacat sa nu profitam)

 

Mod de preparare:

  1. Sfarama biscuitii cat de fin iti doresti. Eu am lasat si granule mai mari, pentru textura
  2. Topeste uleiul de cocos si amesteca-l cu biscuitii si laptele
  3. Framanta temeinic „aluatul”, pana simti ca ai putea forma bucati ca lutul
  4. Intr-o tava asaza aluatul si preseaza bine, sa fie cat mai compact. Poti chiar sa il ridici usor pe margini, sa arate ca un cos. Pentru varianta rotunda am asezat folie alimentara inainte de a aseza blatul, pentru a putea scoate mai usor.
  5. Pregateste crema in 2 minute: amesteca toate ingredientele bine, pana cand crema devine fina
  6. Peste blat pui crema si nivelezi
  7. Deasupra mai razi putina coaja de lamaie si pui nuca de cocos razuita
  8. Da la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.
  9. Decoreaza dupa gust si serveste cu cei dragi alaturi!

 

Pofta buna!

7 Comments

  1. Valeria Chertes

    Foarte bine arata cred ca a fost delicios.

  2. nicolae claudia

    yamii..vreau si eu

  3. ghelbere elena

    Arata delicios si mai este si usor de facut

  4. Costea Alina Elena

    Woow arata delicios .

Leave a Reply