Bucatareala

Cheia alegerii tavilor si formelor de copt potrivite pentru orice cuptor

Daca este timpul sa alegi tavi si forme de copt pentru cuptorul tau, fie ca este unul normal sau unul profesional, probabil stii ca exista mai multe optiuni. Tavile si formele de copt sunt accesorii esentiale in bucatariile de acasa, si cu atat mai mult in cele industriale, pentru a obtine rezultate optime in gatit. Dar cu atatea oferte, este posibil sa nu stii care sunt cele mai bune. Acesta este motivul pentru care am decis sa iti oferim cateva sfaturi care iti vor permite sa alegi ceea ce este mai potrivit.

Tavi din materiale rezistente

Ai nevoie de o tava care sa reziste la temperaturi ridicate? Sau ai nevoie de o forma de copt usoara si utila? Unul dintre punctele fundamentale de retinut este faptul ca materialul din care sunt fabricate tavile cuptoarelor profesionale delimiteaza o parte din utilizarea lor. Este evident ca trebuie sa fie de calitate si rezistent, dar exista doua metale foarte utilizate pentru fabricarea tavilor, care prezinta unele diferente. Aici iti aratam care sunt acestea:

-Aluminiu antiaderent: utilizat pe scara larga in bucatariile profesionale in special, datorita costului redus si a conductivitatii termice ridicate. Tavile din aluminiu sunt de obicei acoperite cu o substanta antiaderenta, deoarece acest metal reactioneaza la acizii prezenti in alimente, cum ar fi ouale, oteturile, rosiile etc. Este utilizat in principal pentru tavile de patiserie si panificatie.

-Otel inoxidabil: este rege in bucatariile industriale. Otelul inoxidabil ofera o rezistenta mare, usurinta si nu corodeaza. Aplicat pe tavile pentru cuptor, este foarte practic.
Aluminiul si otelul inoxidabil sunt materiale recurente in tavile pentru cuptor, deoarece sunt rezistente si nu se vor rupe daca sunt scapate sau lovite. Dar nu este important doar sa stiti din ce metal sunt fabricate tavile, ci exista un alt punct pe care ar trebui sa il iei in considerare atunci cand alegi cel mai bun bar sau restaurant: forma.

Utilizarea tavii in functie de forma acesteia

Forma tavilor are, de asemenea, o influenta directa asupra alimentelor care pot fi gatite acolo. Cunoasterea celor mai folosite modele de tavi iti va permite sa oferi produselor tale claritatea si omogenitatea dorita. Tipurile de tavi pentru cuptoare in functie de forma lor sunt clasificate ca:

-Tavi netede, perforate si emailate: tavi pentru cuptoare care pot fi fabricate din otel inoxidabil sau aluminiu si utile pentru prepararea unui numar mare de feluri de mancare precum fripturi, orez, paste, legume aburite etc. Pe de-o parte, tavile netede si emailate sunt utilizate pentru aceleasi sarcini, dar smaltul are in special o substanta antiaderenta si este mai rezistent la temperaturi ridicate. Pe de alta parte, tavile perforate permit aerului sa circule sub alimente prin deschiderile lor, ceea ce este foarte recomandat pentru retete de coacere si patiserie.

-Tavi pentru paine: exista tavi pentru cuptoare care, datorita formei lor, iti permit sa gatesti alimente foarte specifice. Este cazul tavii pentru paine, care este ideala pentru coacerea acesteia. In plus, in astfel de tavi se pot coace si cozonaci, checuri si alte produse de gen.

-Formele pentru briose. Aceste forme pentru cuptor sunt fie metalice, fie din silicon. Cele din metal au o conductivitate a caldurii mult mai mare. Cele din silicon, mai ales daca nu le folosesti in bucatarii de restaurant, sunt preferatele celor care fac produse de patiserie acasa. Asta pentru ca se curata usor si produsele se desprind usor.

Aceste sunt cateva din criteriile de alegere a tavilor si formelor pentru coacere. Desigur, calitatea lor este de asemenea esentiala. Alege-le de la cei mai buni producatori, fara sa faci rabat la pret.

Speram ca, cu acest articol, te-am ajutat sa recunosti cateva tipuri de tavi si forme pentru cuptorul tau de acasa sau profesional si sa le alegi pe cele potrivite.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén