Aflata in pana de idei de bucatareala, dar cu putina carne tocata disponibila, am ajuns sa pregatesc reteta asta. Cum la “popota” trebuie sa inveti sa pregatesti din putin pentru toata lumea, uite asa am facut si eu!
Ingrediente:
- Circa 200 g carne tocata(de care vrei)
- 3-4 cartofi medii
- Un ou
- Verdeata
- Usturoi sau ceapa(dupa preferinta)
- Sare si piper
Cum pregatesti chiftelutele:
- Mai intai pune cartofii la fiert in coaja, dupa ce i-ai spalat bine. Cand sunt gata, ii lasi la racit, ii cureti de coaja si ii dai prin razatoarea mare
- In castron pui carnea, cartofii razuiti, oul, verdeata, ceapa tocata marunt sau usturoiul pisat, sare si piper.
- Amesteci bine, formezi chiftelutele pe care fie le prajesti in ulei incins, fie le coci la cuptor, in tava de aragaz, pe hartie de copt.
Pofta mare!
Camelia Anca
Multumesc de idee! Arata foarte bine.
rosia victoria
Buna idee am sa incerc.Mai pun si eu la chiftele cate un cartof crud si un un morcov crud,l pe razatoarea mica.
Rauta Monica
Arata foarte bine. Interesanta combinatia, chiar nu cred ca am mancat pana acum cu cartofi. Ca sa nu mai zic ca am o pofta de chiftelute mmmm si prajite si cu sos 😀 , dar sa vedem cand imi iau inima in dinti sa fac, ca dureaza ceva 😛
Daniela Zaharia
Asta e reteta de criza :))))))) Imi place ideea, o sa incerc si eu sa vad ce gust au 🙂 Mersi de reteta :*
Gavriloi Adina-Mirabela
O idee utila si cred ca si gustoasa, multumi!
Bianca Roxana Anitei
Eu as face, dar fara carne. Cat de curand ma pun pe treaba;)
madalina
Bun rau de tot!!!
serban raluca
am facut si eu aceasta reteta , dar aproape uitasem se ea…maine dimieata ma apuc si eu sa fac pentru ai mei …hi hi ce nerabdatoare sunt sa o fac 🙂
Lucica Lazar
Multumim de reteta! :-*
Nu am facut niciodata cu cartofi fierti 🙂