Bucatareala

Chiftelute din dovlecel

E o reteta delicioasa, absolut delicioasa! Fiind adepta retetelor usor de pregatit si gustoase, va dati seama ca nu aveam cum sa nu pregatesc asa minunatie. Le fac de ani buni si ne place si acum la fel de mult.

DSC08960

Ā Ingrediente(pentru circa 15-20 bucati):

  • un dovlecel mare(sau 2 potriviti)
  • un ou
  • 4-5 catei de usturoi
  • o lingura de bulion
  • sare si piper
  • verdeata(dupa preferinta)
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare:

  1. Dati dovlecelul prin razatoarea mare si lasati-l deoparte sa isi lase zeama
  2. Stoarceti bine dovlecelul de zeama, apoi adaugati oul, bulionul, sarea si piperul, verdeata tocata marunt si usturoiul pisat
  3. Adaugati faina in functie de cata zeama are compozitia, ideea este sa o inchege ca sa nu se imprastie chiftelutele la prajit
  4. Incingeti uleiul in tigaie si puneti chiftelutele cu o lingura
  5. Coaceti cateva minunte pe fiecare parte si scoateti pe hartie absorbanta pentru a inlatura surplusul de grasime

Serviti cum vreti voi, calde sau reci. Eu le servesc cu sos se usturoi(nici usturoi nu mancam, nici gura nu ne miroase, hi-hi) sau reci, fac un sendvis zdravan cu chftelute si ketchup.

Pofta mare!

35 Comments

  1. rosia victoria

    o sa incerc si aceasta varianta ,eu stiu o alta varianata in care pun branza rasa dovlecel ,faina ,ou fara usturoi si bulion šŸ™‚

  2. Daniela Zaharia

    Eu le fac cu ceapa in loc de usturoi pentru ca usturoiul imi face rau la stomac šŸ™ Sunt delicioase!!!! Noi la mancam cu branza rasa deasupra sau cu smantana, mai mult reci. Cand e cald afara si ne este foame, chiftelutele de dovlecel ne scot din impas!
    Pofta buna!

  3. Si mie imi plac sunt foarte bune dar si eu le fac cu branza rasa fara usturoi si fara bulion si sunt super bune =D

  4. cu aceasta reteta esti pe gustul meu.Daca nu ma insel chiar este sezonul pentru dovlecei…

  5. bursuc carmen

    o sa fac si eu maine cu siguranta . pare si simpla si foarte delicioasa

  6. Marin

    Sunt foarte bune, am mancat si eu acum cativa ani. Azi am mancat o supa de dovleac, ce bunatate.

  7. Alina R.

    Imi plac mult dovleceii, si fiind sezonul lor, poate mai pui si alte retete de dovlecel šŸ™‚ chiar azi voi incerca chiftelutzele.

  8. Mioara Hus

    Si eu folosesc ceapa in loc de usturoi, verdeata, mai ales marar si pesmet, pe langa faina si putina pasta de ardei rosii (din borcan,pusa de mine), asa,pt. un strop de culoare!

  9. Sun foarte bune,azi le-am facut dupa reteta ta.Denys a mancat foarte bine,o sa-i mai fac šŸ˜‰
    Multumim! :-*

  10. bursuc carmen

    azi am facut reteta numai ac eu nu am pus bulion. a fost delicios šŸ˜›

  11. Bianca Roxana Anitei

    Imi plac de mor dovleceii gatiti astfel. Partea cu prajitul nu imi prea place, imi miroase 3 zile toata casa daca ma pun pe treaba( nu, nu am inca hota si livingul meu e parte cumuna cu bucataria). Am sa incerc varianta, dar la cuptor. Sau gasesc eu vreo mama;)), sa imi faca pofta, dar la ea acasa, hi hi.

  12. Cred ca o sa incerc si eu reteta si…sper sa imi iasa..:)

  13. Paola paola

    Am facut si eu chifteleute din dovlecel, dovlecei pane, dovlecei umpluti cu carne la cuptor, supa cu dovlecei…ce sa mai…imi place sa consum dovlecei cand e sezonul. De fapt prefer mai mereu sa consum fructe si legume de sezon, in masura in care e posibil, sunt si mai ieftine si mai gustoase. šŸ™‚

  14. Lucia

    Delicios ,Inspirație buna maine fac si eu

  15. nastasiu geanina

    Delicioaseeeee,azi fac iarasi šŸ™‚ dupa reteta ta,desigur šŸ˜€ ,multumesc !

  16. Mirela Nenciu

    Imi plac dovleceii!Am sa incerc si reteta ta,sa vad ce iese

  17. Liana

    Sunt foarte gustoase, dar bulion nu am pus. Un plus in plus šŸ˜€

  18. stoica claudia

    Delicios,maine fac si eu ,multumim de reteta

  19. Rotaru Gabriela Tatiana

    O bunatate de bunatate,n-am mai facut de mult,o voi face dupa reteta ta,multumiri.

  20. ghelbere elena

    Sunt delicioase cum de altfel sunt si dovleceii facuti pane.

  21. Marin Theodora

    Nu stiam aceasta reteta si fiind sezonul dovleceilor o sa o incerc

  22. Miha Mihaela Lavinia

    interesant cu dovlecel nu am incercat,insa eu fac des pe cele cu cartof sau cartof cu carne si ies delicioase

Leave a Reply