Reteta trimisa de Victoria Alexandrina
Ingrediente :
1 ceapa
2 morcovi
2 ardei grasi
1 dovlecel maricel
ulei ,menta , piper verde , sare ,amestesc condimente pentru pilaf
Cum se face papa bun :
Se toaca marunt (cubulete) ceapa , ardeiul gras si dovlecelul .Morcovul se da prin razatoare (marunt) .
Se pune la incins ulei (eu gatesc cu ulei din porumb ,nu stiu daca e vreo diferenta de gust fata de cel simplu) apoi se pune la prajit ceapa pana se schimba la culoare (aurie ,nu negru 🙂 ) apoi se pune dovlecelul pana se face auriu si morcovul la fel.
Se adauga apa si se asteapta sa dea in clocot o data ,apoi se adauga orezul si se asteapta sa se fiarba.Urmeaza sarea,piperul verde (dupa gust) si condimentul pentru pilaf.
La sfarsit in farfurie se poate presara menta uscata .
Pofta buna.
Leave a Reply