Reteta este trimisa de Gabriela Moldoveanu
Ingrediente:
Stratul 1:
unt – 100 g;
biscuiţi digestivi parfumaţi – 200 g.
cateva linguri de miere puse intr-un bol micut- 3,4 linguri
Stradul al doilea:
cremă de brânză simplă de cea mai buna calitat 400 g;
ouă – 2 buc;
zahăr pudră – 100 g;
lapte – 2 linguri.
esenta de vanilie – aproximativ o lingurita
Stratul al treilea:
smântână obişnuită – 400 ml;
zahăr pudră – 50 g;
esenţă de vanilie – 1 linguriţă.
Topping
miere – 3-4 lingurite
nuci scoase din dulceata, 2-3 ajung, pentru ca vor fi feliate.cacao pudra
Se prepara primul strat amestecandu-se ingredientele corespunzatoare, si se aseaza in tava.
Apoi se prepara si cel de-al doilea strat, mixand ingredientele,obtinand o pasta usoara de branza, si se adauga peste patul de biscuiti deja asezat in tava.
Se pune la cuptor, timp de cca 20 de minute maxim,la cuptor preincalzit.
Nu trebue sa se rumeneasca branza. daca stratul de crema de branza e moale,nu va faceti griji.
Intre timp se prepara cel de-al 3-lea strat si de adauga peste al doilea dupa ce au trecut cele 20 de minute si totul s-a racit usor.
Se pune din nou la foc, dupa ce s-a adaugat cel de-al 3-lea strat si se lasa inca 5-10 minute.
Se lasa la racit si se pune la frigider apoi.
Dupa ce se scoate, totul fiind rece, se poate adauga topingul, mierea/ sirop din dulceata, cacao sub forma de ploaie, se absoarbe imediat, din cauza topingului de miere si nucile taiate bucatele.
ghelbere elena
Poti sa scrii o carte de bucate cu retetele primite.