Reteta trimisa de Victorita Nastase
Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane, 3 oua, 150 g unt, 200 g zahar, 1 esenta rom, 100 g nuci taiate, 3-4 linguri de zahar caramelizat.
Amestecaţi într-o cratiţă zahărul împreună cu ouăle, untul şi esenţa de rom.
Puneţi cratiţa apoi pe aragaz, pe foc mic si amestecaţi neîncetat în ea până când zahărul se topeşte şi obţineţi un amestec mai gros, ca o budincă.
După ce aţi terminat, daţi cratiţa deoparte. Luaţi o altă cratiţă în care puneţi 3-4 linguri de zahăr pe care apoi le puneţi pe flacăra mică pe aragaz pentru a le carameliza.
Caramelizaţi zahărul până capătă o culoare arămie, nu lasati până se face maro deoarece va căpăta un gust amar.
Odată caramelizat, turnaţi zahărul pentru primul amestec preparat, amestecaţi iar apoi adăugaţi şi nucile pe care le tăiaţi, nu le măcinaţi.
Lăsaţi amestecul să se răcească aproximativ 30 de minute, iar apoi îl folosiţi pentru a umple foile de napolitană.
Aşezaţi pe o planşetă pentru prăjituri prima foaie de napolitană iar pe aceasta întindeţi o porţie din crema cu nuci.
Repetaţi procedeul până terminaţi şi crema şi foile, având grijă ca ultimul strat să fie reprezentat de foaia de napolitană.
Puneţi deasupra o greutate şi daţi desertul la rece timp de câteva ore după care îl tăiaţi după preferinţă.
kamycamelia
Imi place aceasta prajitura foarte mult,sunt ani de xand nu o mananc,matusa mea o face deobicei,si mama numai ca nu ii iese la fel ca al matusei,eu nu am incercat niciodata sa o fac dar am sa o incerc ,nu pare asa complicata
ghelbere elena
Toate retetele cu foi de napolitane nu mi-au reusit. Poate acesta reteta ma va multumi.