Ingrediente:
2 cesti untura, 1 ceasca bors, 2 plicuri drojdie uscata, sare,faina cat cuprinde, coaja de lamaie, gem pentru umplutura (dupa preferinta – eu am folosit gem de prune amestecat cu nuca macinata), zahar pudra pentru decorat
In vasul de framantare se adauga untura, apoi se adauga borsul incalzit, drojdia, sarea, coaja de lamaie si faina cat cuprinde sa iasa un aluat asemanator celui de cozonac ca si consistenta.
Eu las cam jumatate de ora la crescut. Apoi intind foaia, tai in triunghiuri, pun umplutura si rulez.
Se pune tava la cuptorul preincalzit, depinde de fiecare aragaz cat lasi, eu de exemplu, las circa 20-25 minute.
Se pudreaza calde.
Spor la treaba si la papat!
veronica picioroaga
vaaaaiii! Cornuletele sunt unul dintre motivele ptr care astept Craciunul 🙂 as putea manca oricand…dar atunci le face mama 😀 Ana, m-ai facut sa salivez !
Paula Maria
mmm …ai dreptate, ca mama nu le face nimeni 😀
ghelbere elena
Aceasta-i singura reteta cu care poti face cornulete fragede, restul sunt un mare fss.