V-am promis reteta de acum ceva vreme si au intervenit altele si altele, ca de obicei. Am atatea idei pe secunda si in plus si diverse colaborari, ca nu mai reusesc sa postez fix cand imi propun…
Ce va aratam eu in poza de pe facebook nu sunt chiar cornulete, mai degraba cornuri, caci le-am facut la dimensiuni mari, sa mananci unul si gata. Aproape cat un croissant de mare, sunt pregatite cu scopul de a le manca dimineata sau a le lua la pachet.
Ingrediente(pentru circa 3 tavi de aragaz pline ochi cu cornuri):
1 litru lapte
4 oua
zahar dupa gust(o cana din aceea de ceai sigur intra)
3 sferturi de cub de drojdie
sare
faina cat cuprinde
*optional, poti pune vanilie/coaja de citrice.
Umplutura:
- dulceata preferata
sau
- crema de cacao
Mod de pregatire:
Bati bine ouale, adaugi laptele si omogenizezi. Drojdia o desfaci in putin lapte din acelasi litru si adaugi peste laptele cu oua. Se pune si zaharul si se mesteca pana se topeste.
Adaugi faina treptat, sa iasa un aluat asemanator celui de cozonac. Il invelesti cu un prosop de bucatarie si lasi macar o jumatate de ora la dospit, dar nici prea mult.
Intinzi aluatul potrivit de gros si ai triunghiuri sau romburi, depinde cum iti e mai usor tie sa le rulezi in forma de corn. Pui o lingura de dulceata sau crema si rulezi. Si tot asa š
Tava de aragaz o ungi cu putin ulei sa nu se lipeasca si- pe masura ce rulezi cornurile- le asezi in tava, lasand un mic spatiu intre ele, caci vor creste. Deasupra le ungi cu ou batut, sa prinda crusta si culoare.
Dai la cuptorul preincalzit. Depinde de cuptor cat le vei tine, pana se rumenesc frumos.
Pofta mare!
Cristina Popescu
Arata super, multumim pentru reteta!
Ana Naghi
Cu placere, Cristina! š
rosia victoria
ARATA FOARET BINE,CRED CA SUNT BUNEEEEEEEEEEE,MULTUMIM PT RETETA !
Ana Naghi
Sunt-sunt! š Cu placere!
madalina
Multumim mult arata foarte bn!!!
MARY ANTON
arata super, am notat reteta
Mihaela Hutu
In sfarsit,ai pus reteta,Ana,caci stateam numai cu gandul la ele de cand ai postat poza. Maine ma pun pe treaba caci am ramas fara lapte in frigider. Multumim !
Ana Naghi
Offf, imi pare rau ca ai asteptat! Dar gata, am reusit! š
Rotaru Gabriela Tatiana
super arata,multumim de reteta
Rauta Monica
mmm arata tare bine š
Mioara Hus
Ce pofta ne-ai facut! š Tare bine arata cornurile, iar de gustoase sunt sigura ca sunt chiar prea gustoase! š Trebuie incercate, multumim pt. reteta!
Ana Naghi
Sunt curioasa sa imi spuneti cum v-au iesit! š
Mery Meryem
woooooooooow arata bestial, dar totusi mi se par multe 3 tavi, eu as injumatati reteta si sa fac mai des sa fie proaspete, umplutura pot sa pun orice, dupa imagimatie, merge si rahat, dulceata cu nuca, diverse creme, fructe confiate sau din dulceata š
multumesc Ana de reteta, sper sa-mi iasa ca ale tale, crescute asa frumos , te pup :*