Bucatareala

Desert cu iz de duminică:)

Reţetă trimisă de Vaga Claudia


Ingrediente:

9 linguri de tărâțe de ovăz
2 mere
îndulcitor, vanilie, scorțișoară, cuișoare, nucșoară
coaja de la 3 lămâi mici (sau după gust; se poate și zeamă de lămâie sau chiar portocale)


2 gălbenușuri (mai trebuie să creez ceva doar cu cele 3 rămase:D și săptămâna viitoare nu mai am așa de multă ouă în meniu, nu mai trebuie să-mi bat capul cu folosirea lor:) )
 


 Mod de preparare:

Deci, curățăm merele și le tăiem cubulețe. Le punem la fiert cu puțină apă și cu scorțioșoară, nucșoară, cuișoare. Când merele au devenit moi, eu le-am pisat și am turnat puțin îndulcitor lichid.
Punem în apă și tărâțele și le punem pe foc. Când se încălzește, adăugam gălbenușurile și fierbem terciul până se îngroașă. După asta asezonăm cu vanilie, îndulcitor și coajă de lămâie și suntem gata să așezăm desertul nostru în tavă:) Deasupra am presărat câteva arahide nesărate, neprăjite. Arăta bine, mirosea bine, era cremă totală (papa pentru bebe:P) și, după expresia fețelor, era megadelicios:D Un desert simplu de preparat, rapid, consistent și dulce:) Poftă!

4 Comments

  1. Ma bucur ca ai postat-o:) Multumesc!

  2. Incognito Fashion

    Hmm mi-ai facut pofta 🙂

  3. oare e musai sa pui si ou ? ma gandesc ca fara ar fi un deliciu pentru post .

  4. Ana Naghi

    ma gandesc ca ouale sunt ca sa se lege compozitia. Daca gasesti o solutie de post, nu cred ca strica 😛

Leave a Reply