Reţetă trimisă de Daria Moldovan
Ingrediente 12 Double Chocolate Cupcakes:
300 gr ciocolată menaj(am folosit 200 gr ciocolată cu lapte şi 100 gr ciocolată amăruie)
200 gr făină
1/2 lgt praf de copt
200 gr zahăr
6lg cacao
150 ml ulei
280 ml smântână grasă
2 ouă
Mod de preparare cupcakes:
Preîncălziţi cuptorul.
100 gr de ciocolată trebuie mărunţită în blender, restul rămâne deoparte. Într-un bol mare se amestecă făina, uleiul, ouăle, cacaua, zahărul, 100 ml smântână, vanilia + 100 ml apă. Se mixează totul, apoi se adaugă cele 100 gr de ciocolată mărunţită şi se amestecă iar cu o spatulă.
Se pune compoziţia într-o tavă de brioşe şi se dă la cuptor pentru aprox. 20 min.
Mod de preparare cremă:
Se pun într-o cratiţă cele 200 gr ciocolată şi 180 ml de smântână rămase şi se topesc la foc mic(nu pe bain marie!) până se omogenizează. Se lasă la răcit la frigider, până crema devine destul de fermă pt a putea fi ornate prăjiturelele.
adriana stan
mmmm!!!!! ….ce imi era mie pofta de dulce….acum salivez….minunata reteta,o sa o incerc cu siguranta!!MULTUMESC!!!
Ana Naghi
ai grija la tastatura, sa nu o strici! 🙂