Reteta trimisa de Jeni Mirea
Buna! vin si eu cu o reteta de eclere.
Coji: se pune la fiert 1 cana ulei,2 cani de apa un praf de sare,cand incepe sa dea in clocot se stinge focul si se pune repede 2 cani cu faina,se amesteca cu telul foarte repede sa se incorporeze toata faina,se lasa la racit bine apoi se pun pe rand cate un ou ( ele fiind 5-6-7, cate vreti sa adaugati,creste bine daca se pun oua mai multe) si se mixeaza bine,intr-o tava tapetata cu hartie de copt se fac forme de ecler cu un posh sau o punga.
Cuptorul trebuie sa fie incins bine , se pune tava in cuptor si se lasa 10 min. cu focul tare ( nu se deschide deloc in acest timp ,deoarece da inapoi),dupa 10 min,se da focul incet si se lasa sa se rumeneasca frumos,dar nu arse,se lasa la racit.
Se taie capacul cu un cutit ascutit, crema am facut-o din 2 plicuri de budinca , instructiunile sunt scrise pe plic si am facut glazura din ciocolata cu putin unt si nuca de cocos.
Toma Larisa Maria
pare foarte usor cand citesti reteta dar sa o faci e altceva 🙂 Ador eclerele …