Reţetă trimisă de Gabriela Lupu
Ingrediente compoziţie:
-250 gr. zahăr tos
-250 ml. ulei
-5 ouă
-un vârf amoniac stins într-un pahar lapte de un sfert
-făina cât cuprinde (să fie ca o smântână groasă)
-8 linguri zahăr tos
-8 linguri făina cu vârf
-cacao
-1 litru lapte
-un pachet de 250 gr. unt sau margarină
-esenţă de rom
Preparare compoziţie:
Se amestecă zahărul şi ouăle, apoi se adaugă uleiul şi amoniacul şi la sfârşit făina. Se poate folosi mixerul sau robotul de bucătărie. Se unge forma de faguri cu ulei şi se coc pe ochiul aragazului.
Preparare cremă:
Se amestecă zahărul, făina, cacaua şi laptele şi se pun la fiert. Se mestecă continuu până se întăreşte pentru a nu face cocoloaşe. Când e gata se dă la răcit şi când este călduţă încă se adaugă esenţa de rom şi pachetul de unt sau margarină.
După ce am terminat se umplu fagurele cu cremă şi se servesc reci ,de la frigider. Sunt foarte bune şi apreciate de copii aceste prăjiturele.
Bianca Roxana Anitei
Mamaaa, ce pofta mi-ati facuuut!;)
Ana Naghi
Bianca, trebuie sa vorbim cu Gabriela :)))
Nicoleta Alexandra
dulciurile preferate din copilarie 🙁
asa pofta ce am 🙁
Claudia Vaga
arat delicios!
Monicutza Monica
mmm cat de bine arata… vreau si eu :((
RaduAdina
yamy..din pacate eu nu am gasit forma din asta de faguri..Caut de ceva timp forma de faguri, vafe si nuci :((
ghelbere elena
Reteta copilariei mele. Le adoram si nu ma saturam niciodata de ele.