Bucatareala

Fursecuri aromate cu migdale si cocos

Zaharul este unul dintre drogurile zilelor noastre. Recunosc ca pot renunta la multe, dar mi-e foarte greu sa renunt la dulciuri. Dar cand vezi cate probleme cauzeaza zaharul si cand oameni dragi sunt diagnosticati cu diabet, nu poti sa nu te opresti putin si sa reflectezi la toate astea. Pentru mine, cea mai buna solutie o reprezinta inlocuirea paharului cu o varianta mai sanatoasa. Slava, Domnului,avem solutii la indemana!

Am pregatit niste fursecuri simple, gustoase si sanatoase folosind eritritol- un indulcitor natural care se gaseste in legume si fructe. Reteta e FARA ZAHAR, FARA OUA, FARA FAINA DIN GRAU, FARA LAPTE. Dar gustul nu are de suferit, va asigur!

Ingredientele (pentru 30-35 de bucati):

  • 2 cesti si jumatate de faina de migdale
  • o jumatate de ceasca de faina de cocos
  • un sfert de ceasca de apa calduta
  • o ceasca si jumatate de eritritol
  • o ceasca de ulei(sau ulei de cocos, ar fi minunat)
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • o lingurita de scortisoara
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • optional, o jumatate de lingurita de guma de xantan, agent de ingrosare 100% natural.

    Mod de preparare:

    1.Amesteca mai intai ingredientele uscate,fara indulcitor: cele 2 tipuri de faina, eritritolul, scortisoara, sarea si bicarbonatul. Lasa deoparte

    .

    2. Intr-un alt bol, amesteca cu un mixer ingredientele ramase: apa, uleiul, indulcitorul si esenta. Mixeaza pana la dizolvarea eritritolului.


    3. Pune ingredientele umede peste cele uscate și amesteca cu o spatula, apoi cu mana. Iese un aluat untos, sfaramicios. Pune-l la frigider 30 de minute, sa se intareasca putin. Eu am pus, la cantitatea de faina folosita, si o jumatate de lingurita de guma de xantan. Nu-i musai, se poate si fara.

    4. Preincalzeste cuptorul la 195 de grade si pune hartie de copt in doua tavi de aragaz.

    5. Formeaza bile de aluat si aseaza-le in tava, apoi preseaza usor cu o furculita.

    6. Coace fursecurile in functie de cuptor, pana cand fursecurile sunt aurii pe margini.

    7. Le lasati 5 minute in tava, apoi le scoateti la racit,pe un gratar.

    Sunt suficient de dulci, nu e nevoie sa le pudrati cu zahar. Sunt aromate, mai intai, cand sunt calde, a migdale, iar cand se racesc, se simte si cocosul. Sunt usor gumate in prima zi. Daca rezista pana a doua zi, veti avea fursecuri crocante, dar nu tari.

    *pentru un gust mai puternic de scortisoara, eu zic sa puneti chiar 2 lingurite
    **puteti inlocui uleiul cu ulei de cocos sau unt topit
    ***puteti adauga fulgi de migdale sau bucatele de ciocolata.

    Gasiti eritritolul, faina de migdale, respectiv de cocos și guma de xantan în magazinul online www.nosugarshop.ro , impreuna cu multe alte produse sanatoase, dacă va doriti o schimbare benefica in viata voastra.

  • 1 Comment

    1. Valeria Chertes

      Mulțumim pentru rețetă ,voi face și eu.

    Leave a Reply