Carti

Ghid de Nursing – o lectura utila si practica

Sunt o persoana care iubeste lectura de orice fel. Acest lucru se datoreaza curiozitatii mele, dar si pasiunii pentru lectura in general. Asa se face ca, recent, am avut ocazia sa lecturez si ‘’Ghid de Nursing’’ de Lucretia Titirca si pot spune ca mi-am imbogatit cultura generala, cu informatii utile si complete despre nursing si despre ce implica, cu adevarat, meseria de asistent medical. Nu sunt eu din domeniu, dar stiu sigur ca unele informatii pe care le-am citit imi vor ajuta pe viitor. Poate, la un moment dat, toate aceste informatii vor fi un ajutor si in viata reala. Lucrarea Ghid de Nursing este una complexa, asa cum spuneam, inclusiv viitorilor medici care trebuie sa cunoasca si aceste practici de nursing fundamentale si este o lectura pe care chiar si studentii la medicina ar trebui sa o parcurga.

Se stie ca profesia de medic, dar si de asistent medical, reprezinta ceva unic, dar in acelasi timp este o meserie pentru care trebuie sa ai chemare, este o oportunitate de a interactiona cu oamenii, de a aduce un aport substantial societatii in cel mai important domeniu, si anume in domeniul sanatatii. Medicii ne trateaza si ne asigura tratamente pentru diverse afectiuni, ne ajuta sa ne recapatam santatea si ne pot salva viata de cele mai multe ori, iar asistentul medical este cel care ne ramane alaturi, pe tot parcursul perioadei de covalescenta. Deci are si el un rol foarte important in toata aceasta ecuatie si cu siguranta merita toata aprecierea noastra, pentru tot efortul depus in acest sens.

In zilele noastre, nursingul este una din cele mai apreciate meserii, unde gradul de profesionalism trebuie sa fie extrem de ridicat si mereu imbunatatit. In tara noastra, de exemplu, scolile de nursing sunt din ce in ce mai numeroase si standardele se ridica la cel mai inalt nivel, tocmai pentru a putea oferi viitoarelor generatii de asistenti medicali cea mai buna pregatire. Iar literatura de specialiate este si ea extrem de indispensabila, deoarece cu ajutorul acesteia, medicii sau viitorii medici si asistenti medicali isi pot imbunatatii cunostintele in fiecare zi, exceland in acest mod si in meseria pe care o practica in fiecare zi. Si chiar recomand ‘’Ghid de Nursing’’ de Lucretia Titirca, pentru ca ofera informatii complete si corecte despre nursing.

Nursingul, ca si profesie, mereu va fi necesara. Intr-o societate moderna, acesta trebuie sa se ridice la standardele impuse de aceasta. Si, personal, chiar cred ca exista personal calificat care sa iti intreaca asteptarile, pentru ca am avut ocazia sa vad cu ochii mei asistenti medicali care ingrijeau pacientii cu cea mai mare implicare din partea lor. Ca sa fii asistent medical, trebuie sa dai dovada de compasiune si empatie pentru cei de langa tine, deoarece eu cred ca altfel nu ai cum sa ii ajuti pe ceilalti, decat daca o faci in mod dezinteresat. Meseria de asistent/a medical/a este una demna de admiratia si respectul celor din jur, iar in ceea ce priveste parerea mea personala, cred cu adevarat ca este o ramura indispensabila in medicina.

Leave a Reply