Bucatareala

Hamburgeri de casa

De fapt, nici nu stiu daca e hamburger sau altceva, daca reteta asta a mai gandit-o si publicat-o altcineva pana acum. Am improvizat si ce a iesit a disparut atat de repede, ca trebuie sa repet experienta šŸ™‚

 

DSC09025

Ma gandeam ca tot bate weekendul la usa, poate va faceti timp sa ii pregatiti.

Asadar, iata de ce ai nevoie:

 

DSC09023

 

  • 400 g carne tocata porc sau amestec
  • 2 cepe mici
  • un ou
  • o lingura de bulion
  • un morcov
  • cascaval
  • patrunjel
  • sare si piper

Cum se prepara grozavia?

  • Dai morcovul si cacavalul prin razatoarea mica si toci ceapa si verdeata
  • In vasul in care amesteci compozitia, pui carnea, oul, ceapa si verdeata tocate, morcovul si cascavalul rase, bulionul, apoi asezonezi cu sare si piper
  • Amesteci totul bine si formezi chiftele mai mari, pe care apoi le presezi putin, sa le dai forma de hamburgeri
  • In tava de aragaz pui hartie de copt si asezi hamburgerii pe care i-ai format

DSC09024

  • Dai la cuptor pentru 30-35 de minute, dar depinde si de puterea cuptorului. Al meu era preincalzit, de la pizza de dinainte šŸ˜€

Sunt grozavi atat calzi, cu garnitura si salata, cat si reci, indesati fara mila intr-o chifla, alaturi de cateva feliute de castraveti murati si putin kethcup.

Sa aveti pofta!

19 Comments

  1. Rauta Monica

    chiar arata bine si cred ca sunt si buni, o sa incerc si eu dar trebuie sa inlocuiesc carnea de porc ca nu ii dau inca la baiat

  2. Catalina Sora

    Arata bine si cred ca o sa incerc si eu dar cu carne de pui

  3. madalina

    multam mult buna idea de weekend!!!!

  4. Gavriloi Adina-Mirabela

    Ce idee minunata.De cate ori cumpar carne tocata, nu o folosesc pe toata, la chiftele sau la periosarele din ciorba…Asa ca mai pot face inca un fel de papa bun.Multumim!

  5. Daniela Zaharia

    Nu am facut pana acum cu cascaval, dar trebuie sa incerc. Se pune mai mult, sau doar putin pentru gust?

  6. Adriana

    super reteta. chiar stau cateodata si ma gandesc ce sa mai fac de mancare

  7. Camelia Anca

    Daca mai intru in bucataria ta virtuala imi iau adio de la dieta. Arata foarte bine. Multumesc ca ne-ai impartasit aceasta idee.

  8. rosia victoria

    arata foarte bin,iar faptul ca sunt facuti la cuptor reprezinta un plus,o sa incerc si eu.De curan am facut snitel din piept de pui la cuptor,are un gust diferit de cel facut in tigaie.

  9. Korina Maria

    Clar oreteta pe care o voi incerca !!! Multumesc

  10. Bianca Roxana Anitei

    Arata foarte bine!;)

  11. Butnaru Nicu

    Voi incerca si eu

  12. gand la gand, insa eu vreau la gratar ;), am „cetit” azi muuulte retete… cu teoria stau bine, practica am amanat-o … de leneeeeeeee

Leave a Reply