Reţetă trimisă de Bodaş Rodica
Ingrediente pentru 2 porţii sănătoase:
pentru mămăligă : mălai, apă şi sare
Se pune apa la fiert cu un praf de sare. După ce începe să fiarbă apa punem în ploaie mălaiul şi începem să mestecăm, eu una îl mestec cu telul , astfel nu mai face cocoloaşe. În privinţa cantităţilor de apă şi mălai eu pun în jur de 5 căni de apă şi 2 de mălai, depinde de fiecare cât de tare îi place. După ce am terminat cu mămăliga ,o luăm de pe foc şi punem 2 linguri de unt (margarină) şi mestecăm. Untul o face mult mai cremoasă.
Lăsăm mămăliga să se răcească un pic şi amestecăm brânza sfărâmată cu smântâna , astfel încât să ajungă ca o cremă de brânză. Cârnaţii îi tăiem felii subţiri şi îi prăjim bine. Se poate folosi orice fel de afumătură, kaiser,şunculiţă,etc
La „asamblare” folosim un bol de supă mai adânc, il umezim un pic cu apă şi începem cu primul strat de mămăligă( umezim o lingură şi astfel putem îndrepta mai bine stratul de mămăligă), după care urmează stratul de brânză cu smântână şi cârnaţii la sfârşit. Repetăm: mămăligă/brânză/cârnaţ, iar ultimul strat îl punem de mămăligă. Răsturnăm pe o farfurie conţinutul bolului şi ornăm cu brânza rămasă şi cârnaţi.
Se face foarte rapid şi este foarte gustos. Noi îl adorăm şi este foarte rapid!
Poftă bună!
Carmen O
foarte bun , am mesterit si eu o supa noua azi 🙂
Mara
chair mamaliga vreau sa astazi de mancare :)) doar ca nu folosesc carnati sau carne dar tot este yummmmi :*
Incognito Fashion
Nu imi place mamaliga in general, dar aceasta chiar arata bine ! Te pup
ghelbere elena
Daca se dadea un pic la cuptor ar fi fost si mai buna.