Reţetă trimisă de Ungureanu Irina
– 500 g făină
– 1 cub drojdie (50 g) sau 1 plic de drojdie uscată Dr Oetker
– 1 praf sare
– 1 lingură zahăr
– 5 linguri ulei măsline
– 250 ml apă sau lapte
– după preferinţă se poate pune: şuncă, salam, cârnăciori, ciuperci, caşcaval etc
– 1 gălbenuş de ou, puţin lapte
Mod de preparare:
Făina se amestecă într-un vas cu drojdia uscată şi praful de sare. Dacă drojdia este cub se dizolvă în apă sau lapte cu zaharul. Se adaugă uleiul, laptele şi totul se frământă bine.
Se unge masa cu ulei şi se întinde aluatul. Se presară peste aluat sos pentru pizza în strat subţire (bulion, ketchup, suc de roşii etc.) şi mezeluri după plac (se pot mărunţi şi în blender, dar nu este obligatoriu). Se rulează, se taie felii de cca. 2 cm grosime, se ung cu gălbenuşul amestecat cu lapte şi se aşează pe tava mare de aragaz, tapetată cu hârtie de copt.
Se dau la cuptor pentru cca. 18-20 minute la 180-200 grade C. sau până când se rumenesc, în funcţie de cuptorul fiecărei gospodine.
Incognito Fashion
yammmmmyyyy
rudi
papa bun!
RaduAdina
Ce bine arata
ghelbere elena
O alta reteta de pizza care ar trebui sa o incerc.
Nicolae Claudia
Super. Usor de facut si gustoase. Am sa incerc si eu