Bucatareala

Musaca cu cartofi

Va propun o reteta de musaca delicioasa care nu este deloc greu de facut. Cine nu a gatit inca si o va face pentru prima data, cu siguranta o va mai pregati 🙂

Ingrediente(pentru o tava potrivita):

1-1,5 kg cartofi
500 g pana la 1 kg carne tocata porc(depinde cate straturi pui)
2-3 cepe
2-3 catei de usturoi

ulei
sare si piper
1 cutie rosii pasate(500 g)
2-3 rosii
patrunjel verde
Optional: 3 oua
200 cascaval ras

Preparare:

~ curata cartofii si taie-i in rondele potrivit de groase, apoi fie ii fierbi 10 minute, fie ii prajesti, cum preferi. Eu i-am fiert, dureaza mai putin

Pregatesti compozitia asa:

~ calesti ceapa tocata marunt  si cateii de usturoi maruntiti, apoi adaugi si carnea tocata si se mai lasa pana cand aceasta devine roz
~ se adauga jumatate din cutia de rosii pasate, sare, piper si verdeata tocata

Apoi montezi asa:

~ tava fie o ungi cu putin ulei, fie pui hartie de copt daca vrei sa fii sigura
~ asezi un rand de cartofi cat sa acoperi fundul tavii, apoi compozitie cata vrei, eu de obicei nu pun decat doua straturi de cartofi si unul de compozitie, rareori pun 3 de cartofi cu 2 de compozitie, tu fa cum doresti
~  ultimul strat trebuie sa fie de cartofi peste care pui asa:

~ori rondele de rosii si restul de rosii pasate(eu asta am pus la ce vedeti)
~ori o compozitie din 3 oua batute cu restul de rosii pasate, iar deasupra poti rade cascaval, ii  da un gust si mai bun(mie mi s-a pus pata tarziu, nu aveam nici oua, nici cascava, asta e varianta economica 🙂

Am dat la cuptor pentru minim 45 de minute, dar depinde ce cate straturi pui si de cuptor, ideea e ca gusti sa fie facuti atat cartofii, cat si compozitia. Noua ne place sa o servim calda cu smantana deasupra.

Pofta buna!

5 Comments

  1. Paun Loredana

    Si mie imi place musacaua foarte mult .

  2. Multumim de reteta! :-*
    Cred ca a iesit foarte gustoasa 😉
    Pupici,Ana! :-*

  3. ghelbere elena

    Musacaua eu o fac cu cartofi drobiti si iese buna.

Leave a Reply