Va propun o reteta de musaca delicioasa care nu este deloc greu de facut. Cine nu a gatit inca si o va face pentru prima data, cu siguranta o va mai pregati 🙂
Ingrediente(pentru o tava potrivita):
1-1,5 kg cartofi
500 g pana la 1 kg carne tocata porc(depinde cate straturi pui)
2-3 cepe
2-3 catei de usturoi
ulei
sare si piper
1 cutie rosii pasate(500 g)
2-3 rosii
patrunjel verde
Optional: 3 oua
200 cascaval ras
Preparare:
~ curata cartofii si taie-i in rondele potrivit de groase, apoi fie ii fierbi 10 minute, fie ii prajesti, cum preferi. Eu i-am fiert, dureaza mai putin
Pregatesti compozitia asa:
~ calesti ceapa tocata marunt si cateii de usturoi maruntiti, apoi adaugi si carnea tocata si se mai lasa pana cand aceasta devine roz
~ se adauga jumatate din cutia de rosii pasate, sare, piper si verdeata tocata
Apoi montezi asa:
~ tava fie o ungi cu putin ulei, fie pui hartie de copt daca vrei sa fii sigura
~ asezi un rand de cartofi cat sa acoperi fundul tavii, apoi compozitie cata vrei, eu de obicei nu pun decat doua straturi de cartofi si unul de compozitie, rareori pun 3 de cartofi cu 2 de compozitie, tu fa cum doresti
~Â ultimul strat trebuie sa fie de cartofi peste care pui asa:
~ori rondele de rosii si restul de rosii pasate(eu asta am pus la ce vedeti)
~ori o compozitie din 3 oua batute cu restul de rosii pasate, iar deasupra poti rade cascaval, ii da un gust si mai bun(mie mi s-a pus pata tarziu, nu aveam nici oua, nici cascava, asta e varianta economica 🙂
Am dat la cuptor pentru minim 45 de minute, dar depinde ce cate straturi pui si de cuptor, ideea e ca gusti sa fie facuti atat cartofii, cat si compozitia. Noua ne place sa o servim calda cu smantana deasupra.
Pofta buna!
Paun Loredana
Si mie imi place musacaua foarte mult .
Ana Naghi
Merita si timpul si ingredientele folosite. Putin si bun, asa imi place 🙂
Lucica Lazar
Multumim de reteta! :-*
Cred ca a iesit foarte gustoasa 😉
Pupici,Ana! :-*
Ana Naghi
Din amintiri iti spun ca te lingi pe degete! 🙂 Din pacate, regimul nu imi da voie sa mananc deliciosenii de-astea 😀
ghelbere elena
Musacaua eu o fac cu cartofi drobiti si iese buna.