Bucatareala

Omleta taraneasca

In familia mea se consuma ceva oua. Asa ca omletele sunt si ele parte din meniul familiei. Imi place sa combin mereu ingredientele, pentru noi arome. Nu prea imi place omleta simpla, ci cea bogata, cu de toate šŸ™‚

 

Ingrediente(pentru 2 persoane):

  • 4 oua(cate 2 de persoana)
  • 3 ciuperci champignon
  • o ceapa mica rosie
  • o felie de branza(sau cascaval, dar nu mai e prea taranesca šŸ˜€ )
  • sare si piper
  • cimbru

DSC09676

Mod de preparare:

  1. Bati bine ouale, doua cate doua
  2. Cureti ciupercile si tai feliute subtiri(doar palaria, fara picioruse)
  3. Cureti ceapa si o toci julien(fasiute)
  4. Dai branza prin razatoare si o pui peste oua, adaugi sarea, piperul si cimbrul
  5. Incingi un strop de ulei in tigaie, apoi tragi la tigaie jumatate din ciupercile taiate 3-4 minute, mestecand continuu
  6. Adaugi si jumatate din ceapa si mai lasi 1-2 minute, doar sa se inmoaie ceapa
  7. Adaugi ouale, lasi pe o parte pana se incheaga, apoi mai intorci 30 de secunde si pe partea cealalta
  8. La fel procedezi si pentru a doua omleta(poti incerca din prima o singura omleta, dar iti spun sigur ca o omleta din 4 oua iese mai „inghesuita”, e mai bine sa faci pentru fiecare persoana din 2 oua, pe rand)

Servesti calda, asa cum e sau indoita. Daca mai vrei, poti rade putina branza deasupra, cat e fierbinte. Eu am servit cu rosii cherry.

DSC09677

Pofta buna!

 

13 Comments

  1. Paola Paola

    Si eu fac astfel de omlete, dupa o reteta asemanatoare cu a ta insa o fac cu ce am deja in casa, adica, ingredientele adaugate pe langa oua si condimente difera de fiecare data. Ne place mult cea cu ardei, ceapa si cascaval šŸ™‚

  2. adriana stan

    Hmmm,mi-e foameee…..:D

  3. Hmmm…ce pofta mi-ai facut šŸ™‚ si eu fac dar cand n-am ciuperci pun salam sau ce gasesc prin frigider šŸ˜‰

  4. Adriana

    Si cand te gandesti ca azi nu am mancat absolut nimic….
    Omleta scrie pe mine cum ajung acasa…

  5. Yumi!! Arata delicios! Si mie imi plac mult omletele, dimineata consum cele mai multe, cam de doua ori pe saptamana, nu mai mult, ca sa nu am probleme nici cu colesterolul; eu vad ce mai am prin frigider si cu aia fac, sunca cascaval, salam, orice :)) Toate sunt delicioase, usor de preparat, dar si sanatoase! šŸ™‚ Likeeee šŸ˜€

  6. Cred ca stiu ce am sa iau maine la munca odata cu aceasta reteta simpla si eficienta :))

  7. Nicolae Claudia

    Yamiii…yamiii..ce bine arata. Si noi suntem fani omleta. Mie imi place sa pun in omleta si ceapa verde

Leave a Reply