Pandispanul este unul dintre cele mai tari aluaturi din bucatarie. Tare la figurat, desigur! Pentru ca-plecand de la el- poti crea nenumarate deserturi, adaugand creme, glazuri, jeleuri sau orice iti mai trece prin mintea de bucatar inventiv.
Astazi va arat un pandispan cu sos de fructe si nuca de cocos. Dulce-acrisor, racoros, aratos.
Ingrediente:
Pentru pandispan:
- 5 oua
- 150 g faina
- 150 g zahar
- un praf de sare
Pentru sos:
- visine(merg de la congelator)
- zahar dupa gust(cam o lingura la fiecare 100 g fructe)
Mod de preparare:
Pentru pandispan, de preferat ar fi sa ai toate ingredientele la temperatura camerei, pregatite cu minim o ora inainte.
Ouale intregi se bat bine cu zaharul, pana rezulta o spuma. Asta inseamna minim 20 de minute la mixer. Veti vedea cat de mult sporeste compozitia.
Incorporam faina (cernuta)treptat, lingura cu lingura, amestecand bine intre doua linguri. Nu mai folosim mixerul, ci lingura de lemn. Miscarea e cea clasica: de jos in sus.
In forma unsa si tapetata cu faina punem aluatul, nivelam cat mai bine nu doar pentru aspect, ci si pentru a nu avea bule de aer. La copt, ele s-ar transforma in cocoloase.
Incalzim cuptorul si lasam in jur de 25-30 de minute, depinde si de cuptor. Nu deschidem deloc cuptorul, altfel se lasa mai ceva ca un sufleu. Si nici nu ar trebui scos dupa ce opresti cuptorul, lasa-l sa se odihneasca in cuptorul intredeschis.
Pentru sos, pune visinele fara samburi intr-o cratita si adauga zaharul. Fierbe la foc mic, pana scade la consistenta dorita.
Adaugam pe pandispanul racit. Deasupra presaram si niste nuca de cocos. Combinatiile plecand de la baza nu au ca limita decat imaginatia voastra.
Pofta mare! š
Aluculesei Brindusa
un adevarat rasaft culinar ,am sa incerc si eu reteta ta ,multumim mult de reteta!
Ana Naghi
Cu drag! Si combini dupa plac sau dupa ce ai in casa š
Geanina Nastasiu
Ce bine arata! O sa incerc si eu!
Ana Naghi
š
Cimpoi Maria
o reteta interesanta sper sa o fac si eu sambata multumim ptr reteta
Ana Naghi
Da, ca tot e Lasatul secului š Cu placere!
Mihaela Bolea
MulÅ£umim pentru reÅ£etÄ! ā„
Ana Naghi
Cu drag!
rosia victoria
o reteta buna,simpla dar de efect :),multumim
Ana Naghi
Cum v-am obisnuit š Cu placere!
Lucica Lazar
cred ca-i foarte buna š sigur o fac si eu š
Multumim! :-*
Tatiana Sorina
mmmm ce bine arataaa,lesinnn :))
adriana stan
e usoara si delicioasa ,dupa cum ne-ai prezentat-o sigur o incerc si eu….multumesc :*
Nicolae Claudia
Cred ca mi se face rau de la atatea bunatati..ai sunt simplu de facut
Valeria Chertes
Doamne ce bine arata.
Mihai Oana
Ce bine arata!
ghelbere elena
As vrea sa ne rasfeti mai rar cu dulciurile. Arata si cred ca din cauza sucului de visine este fenomenala.
Ana Naghi
Pot posta si ciorbitele pe care le pregatesc, dar oare sunt interesante? š