Bucatareala

Pandispan cu sos de visine si nuca de cocos

Pandispanul este unul dintre cele mai tari aluaturi din bucatarie. Tare la figurat, desigur! Pentru ca-plecand de la el- poti crea nenumarate deserturi, adaugand creme, glazuri, jeleuri sau orice iti mai trece prin mintea de bucatar inventiv.

Astazi va arat un pandispan cu sos de fructe si nuca de cocos. Dulce-acrisor, racoros, aratos.

 

praji gem

Ingrediente:

Pentru pandispan:

  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • un praf de sare

Pentru sos:

  • visine(merg de la congelator)
  • zahar dupa gust(cam o lingura la fiecare 100 g fructe)

Mod de preparare:

Pentru pandispan, de preferat ar fi sa ai toate ingredientele la temperatura camerei, pregatite cu minim o ora inainte.

Ouale intregi se bat bine cu zaharul, pana rezulta o spuma. Asta inseamna minim 20 de minute la mixer. Veti vedea cat de mult sporeste compozitia.

Incorporam faina (cernuta)treptat, lingura cu lingura, amestecand bine intre doua linguri. Nu mai folosim mixerul, ci lingura de lemn. Miscarea e cea clasica: de jos in sus.

In forma unsa si tapetata cu faina punem aluatul, nivelam cat mai bine nu doar pentru aspect, ci si pentru a nu avea bule de aer. La copt, ele s-ar transforma in cocoloase.

Incalzim cuptorul si lasam in jur de 25-30 de minute, depinde si de cuptor. Nu deschidem deloc cuptorul, altfel se lasa mai ceva ca un sufleu. Si nici nu ar trebui scos dupa ce opresti cuptorul, lasa-l sa se odihneasca in cuptorul intredeschis.

Pentru sos, pune visinele fara samburi intr-o cratita si adauga zaharul. Fierbe la foc mic, pana scade la consistenta dorita.

Adaugam pe pandispanul racit. Deasupra presaram si niste nuca de cocos. Combinatiile plecand de la baza nu au ca limita decat imaginatia voastra.

 

Pofta mare! 🙂

18 Comments

  1. Aluculesei Brindusa

    un adevarat rasaft culinar ,am sa incerc si eu reteta ta ,multumim mult de reteta!

  2. Geanina Nastasiu

    Ce bine arata! O sa incerc si eu!

  3. Cimpoi Maria

    o reteta interesanta sper sa o fac si eu sambata multumim ptr reteta

  4. Mihaela Bolea

    Mulţumim pentru reţetă! ♥

  5. o reteta buna,simpla dar de efect :),multumim

  6. cred ca-i foarte buna 🙂 sigur o fac si eu 😉
    Multumim! :-*

  7. Tatiana Sorina

    mmmm ce bine arataaa,lesinnn :))

  8. adriana stan

    e usoara si delicioasa ,dupa cum ne-ai prezentat-o sigur o incerc si eu….multumesc :*

  9. Nicolae Claudia

    Cred ca mi se face rau de la atatea bunatati..ai sunt simplu de facut

  10. Valeria Chertes

    Doamne ce bine arata.

  11. Mihai Oana

    Ce bine arata!

  12. ghelbere elena

    As vrea sa ne rasfeti mai rar cu dulciurile. Arata si cred ca din cauza sucului de visine este fenomenala.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén