Bucatareala

Papa bun si ceva dulce

Retete trimise de Oana Podariu

Am ales acest titlu pentru ca ar fi fost prea lung altfel, toate retetele pe care le-am primit sunt papa bun, sa nu se supere nimeni pe mine, da? :))

Rulada de curcan cu orez si legume

-Ingrediente :
1 piept de curcan

-300 g ciuperci de pasune sau champignon
-1/2 ceapa

-200 grame kaizer
-200 g orez ,bob rotund
-1 ardei
-1 morcov
-1/2 ceapa
-100 gr suc de rosii
-patrunjel verde
-marar
-sare
-piper
-ulei
-usturoi
-unt

Mod de preparare:

Ciupercile se spala se taie felii si se pun la undit impreuna cu ceapa tocata marunt in 2,3 linguri de ulei si se lasa acoperit pana ce elimina apa ce o lasa ciupercile (se poate pune 50 ml apa la inceput eventual). Dupa ce sunt gata adaugam kaizerul taiat cubulete, lasam 2,3 minute, oprim focul si adaugam marar tocat marunt.
Taiem pieptul de curcan incepand din mijloc astfel incat sa ramana o bucata uniforma si sa il deschidem ca pe o carte .
Il batem putin cu ciocanul (de batut carne) cu grija sa nu se farame carnea si umplem cu umplutura de ciuperci. Infasuram cu grija si prindem din loc in loc cu scobitori, ungem cu ulei si presaram sare, piper si usturoi, dupa gust, apoi punem la cuptor intr-o tava si acoperim cu staniol. Dupa 30 de minute verificam. In maximum o ora ar trebui sa fie gata.
Orezul il punem la muiat o jumatate de ora ,tocam ceapa,ardeiul,morcovul il dam pe razatoare si punem totul in tava impreuna cu orezul,Adaugam cca 300 ml apa si sucul de rosii ,acoperim si dam la cuptor pentru 15 minute apoi verificam daca este gata, la final punem din loc in loc cateva cubulete de unt si la lasam cateva minute ;oprim si presaram patrunjel tocat marunt
Pofta buna .



Prajitura „Figurine”
 
 
 

Ingrediente:

 
– cca 300 g faina
– 2 pl zahar pudra cu aroma de vanilie
– 100 g miere de albine
– 200 gr unt
– 1/2 lingurita amoniu
– coaja de lamaie
– creioane pentru decor

Mod de preparare:
 
Este o reteta foarte simpla .
Punem untul si mierea la topit la bain – marie, dupa ce se topeste adaugam zaharul si coaja rasa de lamaie, daca doriti puteti pune numai zahar sau puteti pune mai mult sau mai putin zahar ,depinde cat de dulce doriti.
Faina o amestecam cu praful de amoniu si apoi putin cate putin in compozitie pana se face ca o coca.Ungem tava cu unt sau punem foaie de copt si Intindem coca in tava uniform si o dam la cuptor,la mijloc,pentru cca 30 de minute; dupa 20 de minute verificam cu o scobitoare, dupa ce s-a copt se lasa la racit si apoi se taie in forme si se decoreaza cu creioanele pentru decor. Eu am pus copiii sa le decoreze si s-au distrat foarte tare.

2 Comments

  1. Bun papa bun de curcan cu orez si ciuperci…mmmm……dar figurinele amuzante cred ca sunt delicioase . Am folosit si eu creioane de decorat la un tortulet de Craciun , am decorat bradutul de pe tort si a iesit haios!

  2. Ana Naghi

    eu nu am folosit inca creioane de decorat, dar sunt tare ingenioase, probabil ca le voi folosi in viitor

Leave a Reply