Retete trimise de Oana Podariu
Am ales acest titlu pentru ca ar fi fost prea lung altfel, toate retetele pe care le-am primit sunt papa bun, sa nu se supere nimeni pe mine, da? :))
Rulada de curcan cu orez si legume
-300 g ciuperci de pasune sau champignon
-1/2 ceapa
-200 g orez ,bob rotund
-1 ardei
-1 morcov
-1/2 ceapa
-100 gr suc de rosii
-patrunjel verde
-marar
-sare
-piper
-ulei
-usturoi
-unt
Mod de preparare:
Ciupercile se spala se taie felii si se pun la undit impreuna cu ceapa tocata marunt in 2,3 linguri de ulei si se lasa acoperit pana ce elimina apa ce o lasa ciupercile (se poate pune 50 ml apa la inceput eventual). Dupa ce sunt gata adaugam kaizerul taiat cubulete, lasam 2,3 minute, oprim focul si adaugam marar tocat marunt.
Taiem pieptul de curcan incepand din mijloc astfel incat sa ramana o bucata uniforma si sa il deschidem ca pe o carte .
Il batem putin cu ciocanul (de batut carne) cu grija sa nu se farame carnea si umplem cu umplutura de ciuperci. Infasuram cu grija si prindem din loc in loc cu scobitori, ungem cu ulei si presaram sare, piper si usturoi, dupa gust, apoi punem la cuptor intr-o tava si acoperim cu staniol. Dupa 30 de minute verificam. In maximum o ora ar trebui sa fie gata.
Pofta buna .
Ingrediente:
– cca 300 g faina
– 2 pl zahar pudra cu aroma de vanilie
– 100 g miere de albine
– 200 gr unt
– 1/2 lingurita amoniu
– coaja de lamaie
– creioane pentru decor
Mod de preparare:
Este o reteta foarte simpla .
Punem untul si mierea la topit la bain – marie, dupa ce se topeste adaugam zaharul si coaja rasa de lamaie, daca doriti puteti pune numai zahar sau puteti pune mai mult sau mai putin zahar ,depinde cat de dulce doriti.
Faina o amestecam cu praful de amoniu si apoi putin cate putin in compozitie pana se face ca o coca.Ungem tava cu unt sau punem foaie de copt si Intindem coca in tava uniform si o dam la cuptor,la mijloc,pentru cca 30 de minute; dupa 20 de minute verificam cu o scobitoare, dupa ce s-a copt se lasa la racit si apoi se taie in forme si se decoreaza cu creioanele pentru decor. Eu am pus copiii sa le decoreze si s-au distrat foarte tare.
Marinela Mitrea
Bun papa bun de curcan cu orez si ciuperci…mmmm……dar figurinele amuzante cred ca sunt delicioase . Am folosit si eu creioane de decorat la un tortulet de Craciun , am decorat bradutul de pe tort si a iesit haios!
Ana Naghi
eu nu am folosit inca creioane de decorat, dar sunt tare ingenioase, probabil ca le voi folosi in viitor