Bucatareala

Papanasi deliciosi

Cica asta ar fi un desert traditional romanesc.Asa o fi, nu am stat sa cercetez istoria preparatului, eu sunt mai mult cu partea practica, daca intelegeti ce vreau sa spun. šŸ™‚

Ii ador in orice marime si cu orice topping, papanasi sa fie!

Ingrediente:

  • 500 g branza dulce de vaca
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • bicarbonat
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • smantana
  • dulceata preferata.

 

papanasi

Mod de preparare:

  • Se bat cele doua oua cu zaharul tos si cel vanilat, adaugi bicarbonatul si coaja rasa de lamaie.
  • In compozitia de oua se adauga treptat branza de vaci si faina, pana se ajunge la consistenta dorita
  • Din aluatul pregatit formezi bile potrivit de mari, iar in mijlocul acestora faci o adancitura. De preferat sa ii ai pe toti formati atunci cand te apuci de prajit
  • Se incinge uleiul si se prajesc papanasii in baia de ulei
  • Se scot pe hartie absorbanta, pentru a inlatura excesul de ulei
  • Se servesc cu smantana si dulceata deasupra.

 

Pofta buna!

19 Comments

  1. Geanina Nastasiu

    O sa fac si eu azi-maine dar fara smantana…altfel nu se ating copii de ei šŸ™‚ oricum,ei stiu ca papanasii nu au branza :))))))) daca ar sti ei…n-ar mai manca deloc!

  2. Mihaela Bolea

    Arată delicios! ā™„
    Ce-i drept, eu Ć®i prefer pe cei fierÅ£i, şi nu prăjiÅ£i. Dar, pentru un moft, cu siguranţă merită Ć®ncercaÅ£i! ā™„

  3. Andreea Ceaus

    Saptamana asta vreau sa fac si eu…..nu am facut niciodata pana acum,dar mi se par destul de usor de facut

  4. candrea nadia alina

    un deliciu!!!! mi-ai facut o pofta…din acestia prajiti nu mananc foarte des, desi imi plac mult de toot! Am facut si varianta „la cuptor” dupa o reteta de pe net, sunt foarte buni, reteta de pe net era cu urda šŸ™‚

  5. Bianca Roxana Anitei

    Papanasii sunt preferatii mei dintotdeauna, am degustat peste tot pe unde am ajuns desetul asta! Nu am incercat niciodata sa fac acasa, asa ca notez reteta si cand o sa ma simt pregatita, stiu de unde sa ma inspir;)

  6. Rascanu Geanina

    din copilarie n am mai mancat papanasi……am sa incerc si eu reteta poate o sa ii indrageasca si baietelul meu, multumim pentru reteta.

  7. Rauta Monica

    mmm ce bunatate, mai ales cu dulceata de afine … nu mai pot de pofta

  8. Adriana

    ce idee buna. de doua zile ma tot gandesc la ceva dulce si nu stiu ce. acum stiu. papanasi

  9. Valeria Chertes

    Arata de minune.

  10. Toma Tantica

    E alta reteta pe care am dat-o deoparte!;O sa o incerc de pasti cu siguranta!!

Leave a Reply