Cica asta ar fi un desert traditional romanesc.Asa o fi, nu am stat sa cercetez istoria preparatului, eu sunt mai mult cu partea practica, daca intelegeti ce vreau sa spun. š
Ii ador in orice marime si cu orice topping, papanasi sa fie!
Ingrediente:
- 500 g branza dulce de vaca
- 400 g faina
- 2 oua
- 100 g zahar
- bicarbonat
- zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
- smantana
- dulceata preferata.
Mod de preparare:
- Se bat cele doua oua cu zaharul tos si cel vanilat, adaugi bicarbonatul si coaja rasa de lamaie.
- In compozitia de oua se adauga treptat branza de vaci si faina, pana se ajunge la consistenta dorita
- Din aluatul pregatit formezi bile potrivit de mari, iar in mijlocul acestora faci o adancitura. De preferat sa ii ai pe toti formati atunci cand te apuci de prajit
- Se incinge uleiul si se prajesc papanasii in baia de ulei
- Se scot pe hartie absorbanta, pentru a inlatura excesul de ulei
- Se servesc cu smantana si dulceata deasupra.
Pofta buna!
Geanina Nastasiu
O sa fac si eu azi-maine dar fara smantana…altfel nu se ating copii de ei š oricum,ei stiu ca papanasii nu au branza :))))))) daca ar sti ei…n-ar mai manca deloc!
Ana Naghi
Offf, branza asta! Nici Ema nu se da in vant dupa ea, dar papanasii sunt buni š
Mihaela Bolea
AratÄ delicios! ā„
Ce-i drept, eu Ć®i prefer pe cei fierÅ£i, Åi nu prÄjiÅ£i. Dar, pentru un moft, cu siguranÅ£Ä meritÄ Ć®ncercaÅ£i! ā„
Ana Naghi
Si eu am zis ca voi incerca fierti, nu am facut pana acum. Sunt curioasa daca ar iesi copti, la cuptor š
geanina nastasiu
Da,ies si la cuptor la fel de deliciosi! Cand era baiatul mic asa ii faceam
Ana Naghi
Daca am confirmare, atunci incerc si asa š
Andreea Ceaus
Saptamana asta vreau sa fac si eu…..nu am facut niciodata pana acum,dar mi se par destul de usor de facut
Ana Naghi
Si eu ma speriam la inceput de ei, dar chiar sunt usor de facut! Spor la treaba! š
candrea nadia alina
un deliciu!!!! mi-ai facut o pofta…din acestia prajiti nu mananc foarte des, desi imi plac mult de toot! Am facut si varianta „la cuptor” dupa o reteta de pe net, sunt foarte buni, reteta de pe net era cu urda š
Ana Naghi
Nu ii fac des, asa ca merge si asa š Dar vreau sa testez si fierti si la cuptor.
Bianca Roxana Anitei
Papanasii sunt preferatii mei dintotdeauna, am degustat peste tot pe unde am ajuns desetul asta! Nu am incercat niciodata sa fac acasa, asa ca notez reteta si cand o sa ma simt pregatita, stiu de unde sa ma inspir;)
Ana Naghi
Ma bucur š
Rascanu Geanina
din copilarie n am mai mancat papanasi……am sa incerc si eu reteta poate o sa ii indrageasca si baietelul meu, multumim pentru reteta.
Ana Naghi
Cu mare drag! Sper sa ii placa š Poti sa ii pui la cuptor, uite ce spun fetele, ca ies bine si asa.
Rauta Monica
mmm ce bunatate, mai ales cu dulceata de afine … nu mai pot de pofta
Ana Naghi
Daa, merge cu dulceata de afine š
Adriana
ce idee buna. de doua zile ma tot gandesc la ceva dulce si nu stiu ce. acum stiu. papanasi
Valeria Chertes
Arata de minune.
Toma Tantica
E alta reteta pe care am dat-o deoparte!;O sa o incerc de pasti cu siguranta!!