Bucatareala

Paste cu branza

Cand am primit tava mea minunata de la yena.ro, aveam ganduri mari. Deja planuiam ceva bunataturi de pregatit in ea. Numai ca sanatatea nu prea m-a lasat sa experimentez asa de mult pe cat mi-as fi dorit eu. Dar sa nu credeti ca a scapat ea asa usor! Cum sunt mare fan tot ce inseamna reteta cu branza, am probat tava pregatind cea mai simpla reteta posibila: paste cu branza.

Aveti doua variante: sarat sau dulce. Eu am facut-o pe cea sarata, caci a fost fel principal, dar in varianta dulce poate fi chiar desert.

paste

 

Ce am folosit(pentru o generoasa tava de 2.8 l):

  • un pachet de spaghete(300 g)
  • cam 300 g branza telemea
  • 3 oua
  • 1-2 linguri de smanatana(optional, merge si fara)

Cum am pregatit:

  • am fiert pastele, conform indicatiilor de pe ambalaj
  • am dat branza prin razatoare si am amestecat-o cu ouale
  • am amestecat pastele fierte si scurse cu amestecul de branza si oua
  • se pune in tava yena
  • optional, poti pune deasupra si smantana si ou batut pentru o crusta apetisanta

Reteta este foarte simpla, iar secretul este o tava de calitate. Iese foarte bine, inchegata, tai cuburi precum o prajitura.

Daca vreti varianta dulce, inlocuiti telemeaua cu branza dulce si adaugati vanilie, coaja de lamaie sau orice alte arome, plus stafide inmuiate in esenta de rom si o idee de smantana si unt topit. Promit sa va arat si varianta dulce!

Pofta buna!

logo-yena-vara

12 Comments

  1. Yuhuuu….acum avem si reteta !!! Minunat ! Arata super si ma bucur ca acum am si eu reteta de la tine !

  2. Mihaela Bolea

    Aştept cu drag şi varianta dulce. Arată foarte bine! 🙂

  3. O reteta simpla si gustoasa! Eu prefer varianta sarata, dar sotul meu sigur ar vrea varianta dulce. 🙂 Multumim pt. reteta!

  4. wow,ce bine arata,mie imi plac mai mult cu branza sarata,un deliciu 🙂

  5. Mmmm, mi-am si gasit ora cea mai potrivita ca sa sufar privind poze cu papa bun!;)

  6. alina-florentina

    am facut si eu…….bune ,de tot au iesit merci pt reteta :*

  7. Butnaru Ana

    Super

  8. Tabita

    Super! Multumim si pentru reteta! :-*

Leave a Reply