Retete trimise de Gabriela Lupu
1.Piersicute
Ingrediente compozitie:
5 oua
1 cana ulei
1 praf de copt
2 cani zahar tos
mirodenii
faina cat cuprinde (sa se poata modela aluatul in forma de bilute)
Ingrediente crema:
1pachet margarina (sau unt)
esente
cacao 1-2 linguri
zahar dupa gust
coca din scobitura piersicii
Decor:
colorant alimentar
zahar tos
Preparare:
Pentru compozitie se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste,apoi punem uleiul,praful de copt si mirodeniile,iar la final faina atat cat trebuie ca aluatul sa poata fi modelat in bilute mici.
Formam bilutele mici din aluat si le coacem la cuptor ,dupa care le scobim inauntru lasand loc pentru crema.
Crema se face dupa ce am terminat de copt tot aluatul amestecand coca din scobitura acestuia cu margarina,esentele,zaharul si cacaua.
2.Clatite inimioare
Ingrediente:
500 ml.lapte
4 linguri ulei
un ou
zahar vanilat (nu e obligatoriu)
faina cat cuprinde (sa fie o compozitie mai groasa ca sa nu curga din forma)
Preparare:
Se amesteca toate ingredientele si la sfarsit se adauga uleiul incins peste compozitie si se mai amesteca putin.Se coace in tigaie pe aragaz.
Se pot servi cu dulceata sau pentru un mic dejun copios.
Carmen O
de mult nu am gustat piersicute de acestea 🙂
Ana Naghi
si eu cred ca de cand eram copil si facea o matusa…le adoram!
Mihaela Hutu
Am luat si eu forme de inimioara si steluta de la Lidl pentru a face clatite din acestea insa nu au functionat deloc. Mi s-au lipit rau de tot pe margini de nu am putut scoate clatita in aceasta forma frumoasa. Am incercat si cu oul ochi. La fel. Asa suparata am fost!!! Le-am dus inaapoi la magazin. Noroc ca ei sunt amabili (de fapt asa e politica magazinului) si mi-au returnat banii. Cautam demult astfel de forme. Am fost tare dezamagita. Nu stiu altora cum le iese.
Ana Naghi
nici eu nu am mai vazut forme bune de multa vreme…sau or fi, dar nu ne permitem noi, off…
Gabriela Gabriela
eu le-am pus in ulei incins inainte de a pune in ele compozitia si iese foarte bine
Larisa Duță
Ce bine arată clătitele în formă de inimioară ! Super, chiar !
Gavrila Daniela
piersicutele nu le-am mai facut de aproape 12 ani cu o astfel de reteta mi-am luat atestatul pentru cofetar-bucata….amintiri frumoase
rafai daniela
da imi plac f.mult si cred ca le voi facc de sarbatori
lucia
am sa fac de sarbatori aceste piersicute nu par a fi foarte costisitoare :))dar am o intrebare ce inseamna o cana?250g?mersi
Ana Naghi
da, cam o cana din aceea de ceai 🙂