Bucatareala

Pizza de casa

V-am invitat zilele trecute pe pagina de Facebook la o felie de pizza facuta de mine.Ma gandeam ca poate vreti sa o incercati si voi,asa ca va dau si reteta:

Ingrediente(pentru un aluat pentru tava de aragaz): 1 ou,un pahar de lapte(cam 150-200 ml),1/2 cub de drojdie,un pahar de bere,sare,faina cat cuprinde


Mod de pregatire:
-se face mai intai maiaua din drojdie si lapte caldut
-in vasul de framantat se adauga putina faina(se face ca un crater) in care se pun oul,maiaua,sare si berea.Se framanta bine si se adauga treptat faina pana se ajunge la consistenta dorita.
-se lasa putin aluatul sa se odihneasca,apoi se intinde,se tapeteaza tava cu faina si se asaza blatul
-toppingul e dupa preferinta,va spun ce am pus eu la cea din imagine: sos de rosii,am ras cascaval,apoi am pus ciuperci,ardei gras rosu,carnati,bacon,masline,apoi am mai ras niste cascaval deasupra.
La cuptor nu stiu cat sa va spun,depinde de cuptorul vostru,la mine a fost gata in 20 minute.

Asa arata gata de introdus la cuptor:

Si asa arata gata de introdus…in gura:

Spor la bucatarit si la mancat!

13 Comments

  1. yamyyyy! ce pofta mi ai facut!:D

  2. Arata foarte bine si sunt sigura ca si gustul este pe masura.

  3. Multumim,cred ca a fost delicioasa

  4. Da,fetelor,este delicioasa!

  5. Ar merge de minune o pizza acum,chiar daca este cam tarziu pt ea,ati incercat vreodata sa faceti pizza la tigaie?

  6. Cerealecopii

    pot sa iti fac concurenta cu o pizza de casa ca la Iasi ???

  7. Ana Naghi

    tulai, Doamne! Cum arata!

  8. ma apus si eu sa fac…o sa incerc o varianta de post sa vad daca imi iese

  9. De la sef de pizzerie …trebuie incercata reteta !!Mie nu mi prea iese blatul cum vreau:P

  10. geanina

    arata deliciosssssss!

  11. ghelbere elena

    Fac des pizza in casa dar nu-mi reuseste intotdeauna blatul. Este mai buna decat cea cumparata.

Leave a Reply