V-am invitat zilele trecute pe pagina de Facebook la o felie de pizza facuta de mine.Ma gandeam ca poate vreti sa o incercati si voi,asa ca va dau si reteta:
Ingrediente(pentru un aluat pentru tava de aragaz): 1 ou,un pahar de lapte(cam 150-200 ml),1/2 cub de drojdie,un pahar de bere,sare,faina cat cuprinde
Mod de pregatire:
-se face mai intai maiaua din drojdie si lapte caldut
-in vasul de framantat se adauga putina faina(se face ca un crater) in care se pun oul,maiaua,sare si berea.Se framanta bine si se adauga treptat faina pana se ajunge la consistenta dorita.
-se lasa putin aluatul sa se odihneasca,apoi se intinde,se tapeteaza tava cu faina si se asaza blatul
-toppingul e dupa preferinta,va spun ce am pus eu la cea din imagine: sos de rosii,am ras cascaval,apoi am pus ciuperci,ardei gras rosu,carnati,bacon,masline,apoi am mai ras niste cascaval deasupra.
La cuptor nu stiu cat sa va spun,depinde de cuptorul vostru,la mine a fost gata in 20 minute.
Asa arata gata de introdus la cuptor:
Si asa arata gata de introdus…in gura:
Spor la bucatarit si la mancat!
kristinika
yamyyyy! ce pofta mi ai facut!:D
Ana Naghi
e foarte simplu de facut…
Bubu Blog
Arata foarte bine si sunt sigura ca si gustul este pe masura.
Dvornic Elke
Multumim,cred ca a fost delicioasa
Ana Naghi
Da,fetelor,este delicioasa!
Dvornic Elke
Ar merge de minune o pizza acum,chiar daca este cam tarziu pt ea,ati incercat vreodata sa faceti pizza la tigaie?
Cerealecopii
pot sa iti fac concurenta cu o pizza de casa ca la Iasi ???
Ana Naghi
tulai, Doamne! Cum arata!
Adriana Rosca
ma apus si eu sa fac…o sa incerc o varianta de post sa vad daca imi iese
Korina Maria
De la sef de pizzerie …trebuie incercata reteta !!Mie nu mi prea iese blatul cum vreau:P
geanina
arata deliciosssssss!
ghelbere elena
Fac des pizza in casa dar nu-mi reuseste intotdeauna blatul. Este mai buna decat cea cumparata.
Ana Naghi
Nici mie nu imi iese intotdeauna blatul. O prefer pe aceasta, e rapida si cu putina atentie, iese chiar bine.