Sunt fericita posesoare a unui aragaz al carui cuptor a renuntat sa mai functioneze. Dar asta nu ma impiedica sa am anumite pofte. Culinare. Asa ca atunci cand am vrut pizza, am pus-o in tigaie si am rezolvat poftele.
E o reteta pentru oricine, chiar nu trebuie sa ai experienta in bucatarie sa o faci. Si scapi si de stresul aluatului care uneori iese de iti spargi capul, asa-i? š
Ingrediente:
- un ou
- 3 linguri iaurt
- o lingura si jumatate de ulei
- un praf de sare
- un praf de zahar
- o lingurita de praf de copt
- 7 linguri de faina
- unt pentru uns tigaia
- pentru topping eu am folosit: sos de rosii, cascaval ras, carnati (crud-uscati), ceapa rosie, sunculita
Cum pregatesti:
- Ā Bati oul si adaugi restul ingredientelor in ordinea de mai sus. Iti va iesi un aluat cam de consistenta celui de clatite.
- Ungi tigaia cu unt si pui compozitia cu o lingura de lemn. E important sa tii cont de doua sfaturi, ca sa nu zici ca nu ti-am spus secretele mele: tigaia sa nu fie subtire, de preferat ceramica sau din acelea ca de fonta(asa am eu), iar daca vrei ca pizza sa iasa la propriu din tigaie, nu pune sub nicio forma ulei si nu inlocui untul cu margarina de consum, s-ar putea sa ti se prinda.
- Tot cu lingura de lemn intinde usor sosul de rosii, apoi aseaza cascavalul ras si restul ingredientelor(vezi mai sus ce am folosit eu)
- Pui tigaia la foc minim, cu capac si e gata in 10-12 minute
- Desprinde usor cu o spatula de lemn si scoate pizza din tigaie
Pofta mare!
rosia victoria
wow ,super reteta ,am sa incerc si eu š
Mihaela
Arata bine. Eu de obicei pentru pizza in tigaie folosesc cartofi rasi.
Ana Naghi
Eu nu am incercat asa, dar am notat!
Mihaela
Multumesc pentru reteta! Chiar nu mai stiam ce sa mancam pe caldura asta!
Ana Naghi
Cu drag! Spor la gatit! š
Rotaru Gabriela Tatiana
Arata super! Voi face si eu asa,nu am facut niciodata asa una.
Ana Naghi
Tigaie buna, unt pentru uns si foc minim. Succes garantat! š
Bucur Daniela
suna interesant…si totusi compzitia facuta ajunge doar pentro o tura sauuuu ???????????
Diana D
Da, ajunge pt o tura. Blatul e ca o clatita mai groasa.
Ana Naghi
Multumesc! š
Diana D
F gustoasa si rapida. Am incercat-o, respectand sfaturile si a iesit perfect. Multumim pt reteta !
Ana Naghi
Nu pot decat sa ma bucur. Cu placere! š
cristina dragomir
Cred ca o incerc si eu in week-end ca prea arata bine si se face si usor. Tigaie am, ingrediente am, numai chef sa fie!
Ana Naghi
Tigaie zdravÄnÄ, nu prea subČire, foc minim si rÄbdare. Nu are cum sa nu iada asa š
ghelbere elena
Arata demential. Tot romanul e inventiv. Nu credeam ca se poate face pizza la tigaie.
Ana Naghi
In Romania se poate orice :)))
Nicolae Claudia
Si noi suntem fani pizza. Cei drept, in ultimul rand mancam mai rar ca fetita de 1 anisor inca nu are voie si nu vrem sa-i facem pofta
Valeria Chertes
Ćmi place reČeta asta.
Bucur
Big like pentru reteta, multumesc.
Alina Costea
Yumiiii o sa fac Či eu..