Da, e reteta care a placut pe Facebook š Ati vrut reteta, iat-o! Pot spune doar atat: delicioasa, racoroasa, aspectuoasa. Daca o pregatiti, va invit sa completati voi lista adjectivelor pentru aceasta deliciosenie.
Intreaga- varianta pudrata cu cacao
Ingrediente:
Pentru blat :
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
Pentru crema:
- 250 ml zeama de portocala
- 4 oua
- 1 cana de zahar(circa 250 g)
- un plic de gelatina
Pentru decor:
- frisca
- cacao
- glazura(optional)
Sectiune- varianta glazurata
Cum se pregateste:
Blatul: Galbenusurile se separa de albusuri, care se bat spuma. Peste albusuri se adauga treptat zaharul, apoi se adauga galbenusurile. Se bat vine, dupa care se adauga si faina. Se unge tava, se pune la cuptor si se tine pana trece testul scobitorii(sa ramana curata).
Blatul racit se insiropeaza cu cafea dulce.
Crema: Jumatate din cantitatea de zahar se amesteca cu galbenusurile, se pune si tot sucul de portocale, se pune pe foc si se amesteca in continuu, pana se ingroasa putin(cam de consistenta unui iaurt, daca va ajuta). Cat e pe foc, se pune gelatina inmuiata in putina apa(conform instructiunilor de pe plic) pana la completa dizolvare. Se ia de pe foc si continui sa amesteci pana devine uniforma, fara cocoloase.
Cealalta jumatate din cantitatea de zahar se bate cu albusurile spuma. Spuma se adauga peste crema de portocale deja racita.
Asamblezi prajitura asa: peste blatul insiropat asezi crema, apoi frisca. Deasupra cerni cacao si- daca vrei- poti face si o glazura din cacao, unt si zahar.
Pofta mare! š
Mihaela Bolea
AratÄ cel puÅ£in minunat! Åi da, am salvat reÅ£eta ā„.
Ana Naghi
Abia astept sa imi spui cum ti se pare! š
rosia victoria
wow ,ce bine arata ,cred ca este foarte bunaaaaaaaaaa!!!
Ana Naghi
Poti sa mai spui asta o data š
rosia victoria
am si eu o intrbare pentru blat nu se foloseste praf de copt sau altceva de crestere ?
Rauta Monica
arata tare bine, trebuie sa o incerc si eu š
Scinteianu Iulia
Delicios
Harabagiu Elena
Arata delicios.O s-o incerc cu siguranta.
adriana stan
Mmmm….deja mi-e pofta…la cum arata!!!…Azi nu am timp dar sigur o fac si eu,multumesc pentru reteta!!
Ana Naghi
Tare sunt curioasa sa stiu daca iti va placea si poate chiar sa imi arati o poza š
Aluculesei Brindusa
un adevarat deliciu pe care e musai sa il incerc si eu ,multumim mult <3
Ana Naghi
Sunt sigura ca iti va iesi minunat, esti iscusita in bucatarie š
Adriana
arata foarte bine si credca e si super delicioasa. sigur o sa o pregatesc de ziua juniorului.
mihaela scarlat
Arata delicios.
alina costea
woow arata delicious
Lucica Lazar
Yamy,yammm ….arata foarte gustos <3
Tatiana Sorina
auuu ce bine arata,cred ca am sa o fac si eu,multumim
Ana Naghi
e la fel de buna pe cat arata š
Nicolae Claudia
Wowww ce bine arata.. mi-ai facut pofta!! Noroc ca nu sunt la cura…:)
Miha Mihaela Lavinia
nu imi vine sa cred cum arata de bine si culmea se face atat de usor! clar trebuie sa o incerc am scris deja reteta! multumim
Ungureanu Lidia
Pff, ce pofta mi-ai facut!
ghelbere elena
Arata apetisant, deja mi s-a facut pofta.
Rox
Arata bine de tot! Nu sunt la dieta, dar daca as fi, as da-o naiba! Ufff, trebuie sa o incerc si eu!:)
Andutu Alex
Mmmm ce bn arata
stoica claudia
Arata minunat ,o sa incerc si eu aceasta reteta delicioasa
Carmen
Incerc si eu!!!!
Madalina Gradinariu
Arata atat de fain! Sigur are gust bun
Valeria Chertes
Deja mi se face pofta.
Mihai Oana
S-a dus cura mea.
ghelbere elena
Am facut-o prima data cand am descoperit-o pe blog si pentru ca mi-ai amintit de ea am sa o fac si de Craciun.
Trandafir Mihaela Anabela
hmmm???? pai nu pare mare inginerie dar arata nemaipomenit, merita sa o incerc si eu caam portocale, am vam toate mai putin gelatina si chef de treaba???? glumesc, dar trec printr.o priorioad mai aiurea
Valeria Chertes
MulČumim pentru reČetÄ.