Bucatareala

Prajitura cu crema de portocale si frisca

Da, e reteta care a placut pe Facebook šŸ™‚ Ati vrut reteta, iat-o! Pot spune doar atat: delicioasa, racoroasa, aspectuoasa. Daca o pregatiti, va invit sa completati voi lista adjectivelor pentru aceasta deliciosenie.

prajiiiii

Intreaga- varianta pudrata cu cacao

 

Ingrediente:

Pentru blat :

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina

Pentru crema:

  • 250 ml zeama de portocala
  • 4 oua
  • 1 cana de zahar(circa 250 g)
  • un plic de gelatina

Pentru decor:

  • frisca
  • cacao
  • glazura(optional)

 

praji sectiune

Sectiune- varianta glazurata

Cum se pregateste:

 

Blatul: Galbenusurile se separa de albusuri, care se bat spuma. Peste albusuri se adauga treptat zaharul, apoi se adauga galbenusurile. Se bat vine, dupa care se adauga si faina. Se unge tava, se pune la cuptor si se tine pana trece testul scobitorii(sa ramana curata).

Blatul racit se insiropeaza cu cafea dulce.

 

Crema: Jumatate din cantitatea de zahar se amesteca cu galbenusurile, se pune si tot sucul de portocale, se pune pe foc si se amesteca in continuu, pana se ingroasa putin(cam de consistenta unui iaurt, daca va ajuta). Cat e pe foc, se pune gelatina inmuiata in putina apa(conform instructiunilor de pe plic) pana la completa dizolvare. Se ia de pe foc si continui sa amesteci pana devine uniforma, fara cocoloase.

Cealalta jumatate din cantitatea de zahar se bate cu albusurile spuma. Spuma se adauga peste crema de portocale deja racita.

Asamblezi prajitura asa: peste blatul insiropat asezi crema, apoi frisca. Deasupra cerni cacao si- daca vrei- poti face si o glazura din cacao, unt si zahar.

 

Pofta mare! šŸ™‚

32 Comments

  1. Mihaela Bolea

    Arată cel puÅ£in minunat! Şi da, am salvat reÅ£eta ā™„.

  2. wow ,ce bine arata ,cred ca este foarte bunaaaaaaaaaa!!!

  3. Rauta Monica

    arata tare bine, trebuie sa o incerc si eu šŸ™‚

  4. Scinteianu Iulia

    Delicios

  5. Harabagiu Elena

    Arata delicios.O s-o incerc cu siguranta.

  6. adriana stan

    Mmmm….deja mi-e pofta…la cum arata!!!…Azi nu am timp dar sigur o fac si eu,multumesc pentru reteta!!

  7. Aluculesei Brindusa

    un adevarat deliciu pe care e musai sa il incerc si eu ,multumim mult <3

  8. Adriana

    arata foarte bine si credca e si super delicioasa. sigur o sa o pregatesc de ziua juniorului.

  9. mihaela scarlat

    Arata delicios.

  10. alina costea

    woow arata delicious

  11. Yamy,yammm ….arata foarte gustos <3

  12. Tatiana Sorina

    auuu ce bine arata,cred ca am sa o fac si eu,multumim

  13. Nicolae Claudia

    Wowww ce bine arata.. mi-ai facut pofta!! Noroc ca nu sunt la cura…:)

  14. Miha Mihaela Lavinia

    nu imi vine sa cred cum arata de bine si culmea se face atat de usor! clar trebuie sa o incerc am scris deja reteta! multumim

  15. Pff, ce pofta mi-ai facut!

  16. ghelbere elena

    Arata apetisant, deja mi s-a facut pofta.

  17. Rox

    Arata bine de tot! Nu sunt la dieta, dar daca as fi, as da-o naiba! Ufff, trebuie sa o incerc si eu!:)

  18. Andutu Alex

    Mmmm ce bn arata

  19. stoica claudia

    Arata minunat ,o sa incerc si eu aceasta reteta delicioasa

  20. Carmen

    Incerc si eu!!!!

  21. Madalina Gradinariu

    Arata atat de fain! Sigur are gust bun

  22. Valeria Chertes

    Deja mi se face pofta.

  23. Mihai Oana

    S-a dus cura mea.

  24. ghelbere elena

    Am facut-o prima data cand am descoperit-o pe blog si pentru ca mi-ai amintit de ea am sa o fac si de Craciun.

  25. Trandafir Mihaela Anabela

    hmmm???? pai nu pare mare inginerie dar arata nemaipomenit, merita sa o incerc si eu caam portocale, am vam toate mai putin gelatina si chef de treaba???? glumesc, dar trec printr.o priorioad mai aiurea

  26. Valeria Chertes

    Mulțumim pentru rețetă.

Leave a Reply