Reţetă trimisă de Bianka Vintilă
Ingrediente:
100 g făină
40 g amidon
30 g cacao
130 g nucă cocos
300 ml lapte
25 g unt
3 ouă
150 g zahăr
1 praf sare
1 praf copt
1 plic zahăr vanilat
200 g ciocolată
80 g frişcă lichidă
Mod de preparare:
Dizolvăm făina şi zahărul vanilat în lapte şi le punem la fiert 5 minute amestecând continuu până se îngroaşe, luăm de pe foc, amestecăm cu mixerul, apoi lăsăm să se răcească un pic.Între timp amestecăm bine gălbenuşurile cu zahărul, punem această compoziţie în cea lăsată la răcit, adăugam amidonul, 100 g nucă de cocos, untul topit şi răcit , praful de copt dizolvat în puţină apă şi albuşurile bătute spumă împreună cu zahărul vanilat. După adăugrea albuşurilor se amestecă uşor de sus în jos.
Se împarte aluatul în două, într-o jumătate adăugam cacao. Turnăm jumătatea de cacao într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra cea albă. Lăsăm la cuptor aproximativ 45 minute la 180 grade.
Topim ciocolata şi o amestecăm cu frişca lichidă. După ce se răceşte prăjitura turnăm topingul peste ea şi ornăm cu nucă de cocos.
B-Andreia Daniela
yamy yamy trebuie incercat neaparat
ghelbere elena
O alta reteta pe care am s-o fac cat de curand.