Bucatareala

Prajitura Fanta cu visine

Stiti ca 99% din retetele de pe blog sunt inventie proprie sau reinventarea unor retete deja cunoscute. Aceasta nu face exceptie.

Nu mai incercasem pana acum prajitura Fanta, asa ca am zis ca e potrivita pentru o zi calduroasa de vara. Si cum tocmai ce puneam si cele 10 kg de visine pe foc pentru dulceata, am zis ca nu ar fi rau sa incerc o combinatie mai ciudata, dar racoritoare. Si uite asa a iesit prajitura cu blat din biscuiti gata in 5 minute, crema Fanta si jeleu de visine.

IMG_20160620_142447

Ingrediente pentru blat:

  • aprox jumatate de kg biscuiti populari(sau orice biscuiti preferi)
  • suc de portocale(nu-i musai sa fie Fanta)

Ingrediente pentru crema:

  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 1 l suc de portocale

Ingrediente pentru jeleu:

  • o cana de visine
  • o jumatate de cana de zahar

 

Mod de preparare:

  1. Incepe cu jeleul: pune la foc visinele spalate si curatate de samburi si lasa sa dea in cateva clocote.
  2. Pregateste apoi blatul: rupe biscuitii in bucati cat mai mici, pune sucul cat sa inmoi putin biscuitii si apoi trece-i prin blender. Tu hotarasti cat de mult ii maruntesti. Pui in tava yena sau cu pereti detasabili si da la congelator.
  3. Cand ai jeleul gata si putin racit, plus blatul tinut ceva la congelator, apuca-te de budinca. Pregateste dupa instructiuni, doar ca la fiecare plic de budinca in loc de 500 ml de lapte pui 500 ml de suc. Asadar pui 1 litru pentru 2 plicuri.
  4. Scoate tava din congelator, intinde uniform budinca. De aici ai doua variante: ori pui jeleul de visine si mesteci cu furculita prin budinca, precum ai marmora un chec, fie lasi sa se raceasca si budinca peste blat, apoi pui al treilea strat, cel de jeleu

20160620_130742

Ideea e ca poti face acest desert foarte usor, nu iti trebuie multa pregatire in domeniu šŸ™‚ Poti alege sa ii dai un aer rustic( cu mici bucatele de biscuiti in blat si jeleu amestecat in budinca), cum am facut eu sau il poti face putin mai rafinat(faci blatul fin si separi cele 3 straturi).

Pofta mare!

10 Comments

  1. Arata foarte bine si daca ne spui ca nu se face la cuptor si mai bine mai ales pentru temperatura de afara. O prajitura racoroasa e numai buna šŸ™‚

  2. ghelbere elena

    Citind am inceput sa salivez. Eu ador dulciurile, mai ales cele facute in casa. Maine dimineata fac aceasta minunata prajitura.

  3. stoica claudia

    Multumim ,este delicioasa

  4. Ignat Daniela

    Pare foarte buna prajitura. Cred ca am s-o incerc si eu, e simplu de facut si arata fenomenal. Nemaivorbind ca e facuta cu fructele mele favorite.
    Pofta buna …. mie šŸ˜‰

  5. Mie nu prea Ć®mi plac prăjiturile, dar aceasta o ador. Merită Ć®ncercat și cu Fanta Madness.

  6. de multe ori am incercat retete inventate de mine sau facute cu ce aveam prin casa si au iesit deliciose asa ca o sursa de inspiratie in plus nu strica …… multumesc Ana !!!

  7. Nicolae Claudia

    Arata super bine. Eu am facut ceva in genu asta, dar cu prune

  8. Andreea Grecu

    Mmmm. Foarte tentant! Voi tine cont de aceasta rețetă foarte ușoară, mi se pare interesant! šŸ™‚

Leave a Reply