Bucatareala

Prajitura rapida cu mere si budinca de vanilie

Nu imi place sa raman datoare, asa ca iata reteta promisa zilele acestea. O prajitura care se pregateste rapid, este foarte gustoasa si care iese garantat!

Ingrediente pentru o tava intreaga:

  • biscuiti(mai greu cu cantitatile, depinde de tipul de biscuiti)
  • un kilogram de mere
  • o budinca de vanilie Dr Oetker
  • o cana cu zahar
  • zeama de lamaie(optional)
  • nuca de cocos

 

DSC09849

Mod de pregatire:

  1. Aseaza primul strat de biscuiti in vasul in care montezi prajitura
  2. Da merele pe razatoarea mare
  3. Intr-o craticioara pune zaharul sa se topeasca, dar sa ramana lichid, apoi pune si merele rase si zeama de lamaie. Da-le in doua clocote maxim.
  4. Adauga budinca de vanilie, lasa sa se ingroase putin, dar nu foarte mult, sa mai aiba putin sos
  5. Peste stratul de biscuiti asezi crema, apoi iar biscuiti si tot asa, depinde de cantitatile de biscuiti si mere, dar si de vas(poate iesi mai inalt daca vasul e mai mic) Ultimul strat sa fie de biscuiti
  6. Presara nuca de cocos

Aceasta prajitura este mai gustoasa si mai frageda daca o lasi ceva timp inainte de servire, preferabil de pe o zi pe alta.

Pofta buna!

10 Comments

  1. Multumim de reteta! :-*
    Prajitura ast asigur ii va place si lui Denys šŸ™‚ el nu prea iubeste prajiturile daca r putea ar manca numai covrigei si stiksuri šŸ™‚

  2. Mioara Hus

    Wow, simplu, rapid si sigur, foarte gustos! šŸ™‚ Multumim mult pentru reteta!

  3. Madalina Florentina

    arata foarte bine si pare si usor de facut. Chiar mi-ai facut pofta de un desert de casa cu mere.

  4. Catau Camelia

    simplu,fara coacere,cred ca e gustoasa

  5. Andutu Alex

    Noi nu avem cuptor pentru a pregati prajituri,aceasta prajitura este perfecta pentru noi.Multumim

  6. stoica claudia

    delicioasa

  7. ghelbere elena

    Prajitura asta o fac des. Nu stiu de unde anume am luat-o, dar e fenomenala.

  8. Nicolae Claudia

    Fac reteta asta de ceva timp si e foarte apreciata de ai mei. O devoreaza šŸ™‚

Leave a Reply