Carti

Precomenzi Donul liniștit – Editura Univers

Dragii mei, vreau să vă anunț că am deschis perioada de precomenzi pentru Donul liniștit, romanul în patru volume al laureatului Nobel Mihail Șolohov.

El poate fi precomandat de pe site-ul editurii Univers la jumătate de preț. Oferta este valabilă până la târg, deci în perioada 10-19 noiembrie.

 

banner precomanda Solohov

Ca să vă faceți o părere despre cartea lui Șolohov (a cărui paternitate a fost mult dezbătută și, în final, confirmată), o să-l citez pe Filip Florian:

„Am citit romanul acesta de trei ori, întotdeauna cu sufletul la gură, prima dată uitând să mănânc și să beau apă, prefăcându‑mă că nu‑i aud pe prietenii mei (cu strigăte de puști, nu de sirene), care mă chemau afară, la fotbal, la fabuloasele meciuri dintre echipele blocurilor D13 și D14. Din vraja celor o mie de pagini, mă urmăresc poveștile aiuritoare, iubirile, blândețurile și cruzimile, tumultul corurilor căzăcești, zăngănitul armelor și fornăitul cailor, mirosul câmpurilor jilave […]. Sunt îndrăgostit iremediabil de Axinia, iar, ori de câte ori mă gândesc la Daria, mă cuprinde cu regularitate tristețea. Despre Grigori Melehov nu știu ce să spun nici in ziua de azi, poate doar că pendularea lui între armata albă și cea roșie seamănă cu marile pendulări ale omenirii, din secolul trecut.“

 

Leave a Reply