Trimise de Elke Dvornic-Multumim!
1.Paste cu ton si mazare
Ingrediente:
400 gr paste
1 conserva de ton
50 gr masline fara sambure
100 gr mazare
2 cepe
bulion cateva linguri ( dupa preferinta )
condimente dupa preferinte: sare,piper,vegeta
Mod de pregatire:
Se fierb pastele in apa cu sare dupa instructiunile de pe punga,intr-o tigaie se pune ulei la incins,se caleste ceapa,apoi se adauga conserva de ton (scursa de ulei),se pun maslinele taiate,mazarea,se calesc putin apoi se adauga bulionul si condimentele,se lasa pe foc pana ajunge la consistenta dorita.Se adauga peste paste.Pofta buna!
2. Placinta cu Rubarba
Ingrediente:
-6 oua
-2 ceasca zahar
-1 ceasca apa
-1 ceasca ulei
1 zahar vanilat
-4 cesti faina + 1 praf de copt
– 4-5 bete de rubarba ( rubarba se curata de pielita aceea subtire,se taie bucatele cam de 1,5- 2 cm sau dupa preferinta,si se presara zahar dupa gust deoarece ele sunt cam acrisoare)
-putina sare
Mod de pregatire:
Se bat albusurile spuma,cu putina sare,se adauga zaharul,apa,uleiul.si zaharul vanilat,apoi se pun galbenusurile si la sfarsit faina cu praful de copt.De preferabil din acest moment se amesteca cu telul sau cu o lingura,ca sa nu se lase blatul.Eu pun in tava hartie de copt apoi pun compozitia,se adauga rubarba scursa de zeama si se da la cuptor pana se rumeneste.Acest blat merge foarte bine si cu cirese,visine,capsuni,ananas,eu pe acestea le-am incercat.
Pofta buna!
ghelbere elena
Invat retete noi, chiar erau curioasa cum se face o prajitura cu rubarba.