Carti

Recenzie „Balta Diavolului”

DSC09033Titlul: Balta Diavolului(include si Micuta Fadette)

Autorul: George Sand

Editura: Univers

Anul: 1974

Numar pagini: 259

Disponibila : aici

 

Romanul pare mai mult o nuvela de dimensiuni mai mari decat un roman. Povestea este una simpla, usor de urmarit, la fel si stilul in care este scris. De altfel, insasi autoarea si-a propus sa redea, cat mai fidel posibil, povestea simpla a unui barbat neaos, de la tara- Germain.

Germain este un vaduv tanar, care isi creste cei 3 copii si inca locuieste in casa socrilor sai cu care se intelege foarte bine, avand in vedere bunatatea si omenia lui, dar si a socrilor. Acestia din urma isi propun sa il convinga pe Germain ca este timpul sa se recasatoreasca, are toata viata inainte si nu trebuie sa se pedepseasca dupa moartea sotiei. Numai ca socoteala batranilor nu prea se potriveste si Germain gaseste dragostea intr-un loc nebanuit.Restul povestii va las pe voi sa o descoperiti.

Poate va intrebati de ce se numeste asa romanul? Ei bine, Balta Diavolului este un loc care apare in povestea romanului, una de dragoste, in esenta.

Un mod placut de a-ti petrece cateva ore din timpul tau. Iar eu am descoperit, cu aceasta ocazie, stilul autoarei George Sand.

Ati citit romanul sau altul de George Sand? Ce imi recomandati?

8 Comments

 1. Pe-asta n-o citisem, am citit altceva acum mult, mult timp….nu mai stiu ce. Dar poate ma reapuc ca mi-ai redeschis apetitul pt GS.

 2. Bianca Roxana Anitei

  Pare interesanta cartea. Eu nu am citit chiar nimic de GS, din pacate:/

 3. Dorofte Alexandra

  Mie imi place cum scrie Amandine Lucille Aurore Dupin de Francneil ( a.k.a. Geroge Sand ) si iti recomand : ”Ultima Dragoste ” ,” Castelul Pustnicilor ” ,” Narcis ” ,sper sa iti placa macar una dintre ele .

 4. bursuc carmen

  ce tare e titlul . trebuie sa o citesc. imi plac romanele de genul acestuia. imi place sa le citesc dar sa le am si in colectia mea de romane.

 5. Se pare ca e bun si interesant romanul 🙂 N-am citit nimic de George Sand 🙁

 6. Adriana

  in ultimul timp am cam abandonat cititul „de placere” si am adoptat cititul „de nevoie”. dar acum ca am terminat cu examenele, deocamdata, o sa ma apuc sa mai citesc cate ceva.

 7. Daniela Zaharia

  Nu am citit nimic scris de George Sand, in schimb am citit si recitit de cateva ori „Lelia sau Viata lui George Sand” de Andre Maurois. A avut o viata impresionanta, m-a captivat cartea asa de mult incat am sorbit-o imediat.
  Imi plac foarte mult biografiile si autobiografiile, in sensul asta daca poti sa-mi recomanzi ceva, ti-as fi recunoscatoare! 🙂

Leave a Reply