Carti

Recenzie „Cele doua Diane” de Alexandre Dumas

cele 2 diane„CELE DOUA DIANE”-de Al.DUMAS -roman in doua volume, reprezinta o poveste impresionanta,plina de pasiune dar si de ,razbunare si intrigi.O carte care merita citita si care te captiveaza pas cu pas,capitol de capitol si se citeste foarte usor.

 

 

 

 

Autorul ne face cunostiinta inca de la inceput cu demnul si curajosul urmas al nobilei familiei Montgommery,ce se va dovedi un tanar plin de dragoste ,devotament si razbunare.Toata viata acestuia este o drama:enigma Dianei de Castro, dispariția tatălui, trădarea şi înşelăciunea scutierului fals .Acesta vrea isi doreste sa pesepseasca dusmanii tatalui sau,care fara sa vrea au devenit si ai sai si sa deslege enigma Dianei.
Al.Dumas ne prezinta Franţa secolului al XVI-lea, de la domnia lui Francisc I până la cea a lui Francisc al III-lea.Ne dezvaluie mai precis iubirea imposibila dintre Gabriel Montgommery si Diana de Castro si intrigile Curtii din aceasta perioada.Pe parcursul acestui roman Al.Dumas ne face cunostinta si cu figuri binecunoscute FRantei precum: Henric al II-lea, Diana de Poitiers, cea mai crudă femeie a acelei perioade şi maleficul conetabil de Montmorency, cei trei formând triunghiul unei iubiri stranii.
Un roman de actiune,suspans,lupta,intrigi,extraordinar cu un deznodamant neasteptat.

Articol trimis de Rosia Victoria

PS:  Victoria mi-a marturisit : ” un roman extraordinar, care mi-a pătruns in suflet. Abia mi-am revenit după deznodamantul neasteptat. Recomand sa-l cititi.”

Tata mi-a recomandat cu aceeasi caldura romanul si sper sa fac rost de el curand. 🙂

8 Comments

 1. rosia victoria

  multumesc mult Ana 🙂

 2. Foarte interesant,romanul! 🙂

 3. Bianca Roxana Anitei

  Mi-au placut mereu cartile scrise de Alexandre Dumas. Mi-au marcat adolescenta;) si mi-au patruns in suflet! De aceasta chiar nu stiam.

 4. Camelia Anca

  M-ai facut curioasa. Multumesc de recomandare.

 5. este un roman de nota 20 l-am citit de muult …dar mi-am amintit acum toata povestea….:)

 6. madalina

  Imi place sa citesc…in adolescenta l am citit…foarte captivant…o carte pe sufletul meu…merita citita!

 7. Da..interesant! Multumesc,draga mea Ana!

 8. Dorofte Alexandra

  am citit pe nerasuflate toate cartile lui cand eram mica ,cred ca in curand o sa le recitesc

Leave a Reply