Iată şi prima reţetă înscrisă în concurs, cea care a spart gheaţa este Daria Moldovan. Se anunţă o competiţie pe cinste!
Ingrediente:
300gr ciocolată menaj(eu folosesc din cea cu lapte, dar se poate folosi şi amăruie{cu 70% cacao})
300gr unt
200gr faina
1 linguriţă praf de copt
4 ouă bătute bine cu mixerul
1 linguriţă esenta vanilie
300gr zahăr
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul.
Se topeşte ciocolata împreună cu untul, la bain marie. Între timp, amestecaţi făina cu praful de copt. După ce se topeşte ciocolata, adăugaţi zahărul şi esenţa de vanilie, ouăle bătute, şi amestecaţi apoi totul cu făina.
Amestecul o să fie unul foarte lichid, dar nu vă speriaţi, această prăjitură este uşor necoaptă la mijloc, după cum se vede şi în fotografie.
Se pune totul într-o tavă de aprox 26x20cm, înaltă de 8-9cm şi se dă la cuptor pt 25 min. Este gata atunci când partea de deasupra pare coaptă, dar înăuntru este cremoasă.
Aştept cât mai multe reţete minunate, dragii mei!
Camelia Covaci
Mmmm, ce bine arata! Si nici nu mi se pare atat de nociva pentru silueta :P, bineinteles daca facem abstractie de acel pachet si jumatate de unt. 🙂 Am s-o incerc si eu intr-o zi .
Ana Naghi
Eeei, Camelia, având în vedere că nu o mâncăm zilnic, nu se pune, nu? 😛
veronica picioroaga
ce rapida a fost!!! deja imi miroase a negresa delicioasa ! bravo Daria!
ghelbere elena
Arata foarte bine si ne indeamna sa o mancam.