De mult voiam sa ii fac, imi place tot ce inseamna branza topicioasa si lipicioasa š Am tot amanat, pana nu am mai putut de pofta, trebuia sa pregatesc minunatia asta. E delicioasa, satioasa nu mai spun, usor de pregatit si ce mai vreti voi.
Sfatul meu e ca intr-un vas yena iese cel mai bine, nu se lipeste, nu se afuma, e cum trebuie.
Pe langa ingredientele clasice ale retetei, i-am adaugat usturoi si marar. Un mare plus la capitolul gust!
Ingrediente:
~ aproximativ 1 kg de cartofi
~ 200 g smantana
~ 200 ml lapte
~ 200 g branzeturi (eu am combinat telemea de vaca si cascaval)
~ 3 oua
~ mujdei pregatit din 2-3 catei mari de usturoi
~ marar tocat marunt
~ sare, piper
~ unt(optional) pentru o crusta frumoasa
Mod de preparare:
1. Spala cartofii si pune-i la fiert in coaja
2. Cand sunt fierti(fara sa fie sfaramiciosi), ia-i de pe foc si pune-i la racit
3. Cat cartofii se racesc, amesteca smantana, laptele, branza rasa si ouale batute, apoi pune mararul si mujdeiul pregatit cu putina apa
4. Curata cartofii, taie-i rondele si asaza un rand in tava, apoi pune din compozitia cu smantana.
5. Repeta operatiunea, avand grija ca deasupra sa fie compozitie. Deasupra rade cascaval sau branza.
6. Pune tava la cuptorul preincalzit si lasa in jur de 45 minute, chiar si o ora, depinde de cuptor.
7. Daca vrei o crusta frumoasa, poti pune deasupra mici bucatele de unt.
Pofta buna!
ghelbere elena
Fac aceasta reteta des pentru ca nu place tuturor, dar nu am pus niciodata usturoi si marar. Am sa incerc si aceastra variuanta.
Viorica
Multumim,foarte buna!
Ciofu Monika
Chiar vreau sa fac si eu!Detaliile,usturoiul,mÄrarul,fac diferenČa!
Ana Naghi
Spor la treaba si la mancat! š
Valeria Chertes
Mi-ai facut o pofta de nota 10.
Ana Naghi
In cazul asta, ce pot sa mai zic? Spor la facut! š