Azi e vineri si multi tin post, mai ales ca e si postul Sf Petru si Pavel. Suntem in plin sezon al legumelor, deci avem la indemana ingrediente din belsug pentru aceasta reteta simpla: tocanita de legume.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 3 cartofi
- un dovlecel mic
- un morcov mare
- o mana de fasole pastai
- o mana de boabe de mazare
- 2 cepe verzi
- o conserva de rosii cuburi SunFood
- 2 rosii(optional)
- sare si piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
- Curata legumele, spala-le si taie-le cubulete, iar fasolea rupe in bucati mai mici.
- Toaca ceapa marunt si caleste-o in putin ulei.
- Peste ceapa adauga legumele si pune pe foc sa fiarba cu apa care sa le acopere, dar nu foarte multa, sa nu iasa prea zemoasa mancarica
- Dupa ce legumele sunt pe jumatate fierte adauga rosiile din conserva si daca vrei 2 rosii taiate in bucati mai mari, sa ramana intregi.
- Asezoneaza si condimenteaza dupa gust.
- Serveste cu patrunjel verde tocat
Puteti pune si alte legume, cum ar fi vanata, doar ca eu nu ma dau in vant dupa ea. Rosiile cubulete se vor pasa si rezulta un sos, nu pun deloc bulion, vreau sa simt doar gustul neaos al legumelor. Rosiile bucati mari sunt daca vreti sa se pastreze bucatile, pentru aspectul rustic.
Pofta buna!
Mioara Hus
Ooo, da! Si eu gatesc tot felul de tocane de legume. Imi place sa combin tot felul de legume, condimente si verdeturi, mai ales cand le iau din gradina proprie. Mai fac si curry-uri cu legume, adevarate delicii pentru papilele gustative. Condimentele indiene sunt fabuloase, imi place sa le folosesc, insa noi preferam mancarea mai putin picanta, iar curry-ul e de obicei destul de picant.
Ana Naghi
Faptul ca le luam direct din gradinile noastre face mancarea si mai gustoasa 🙂 Eu nu sunt mare amatoare de confimente indiene, sunt prea mult pentru papilele mele gustative, iar unele chiar pentru ficat. Oricat incerc sa imi educ papilele, ele nu si nu 🙂