Bucatareala

Reteta de supa crema cu rosii

Este o supa care noua ne place tare mult, pentru ca este usoara si racoritoare, mai ales ca recomand servirea ei rece. Este satioasa, chiar daca este numai din legume si s-ar putea sa nu mai simti nevoia sa mananci si felul 2.

Desi este sezonul rosiilor, o puteti pregati oricand, folosind rosii pasate sau la conserva.

Ingrediente(pentru o oala de 3 l)

~ legume de sezon(sau congelate), dupa preferinta. Eu am folosit mix de legume mexicane, e preferatul Emei in supe, ciorbe sau orez.

~ 2 cartofi

~ ceapa

~ usturoi

~ rosii(proaspete / pasate / la conserva)

~ sare, piper, cimbru, rozmarin

~ ulei

~ paine pentru crutoane

Mod de preparare:

1. Pune legumele la fiert in suficienta apa. Iti recomand sa pui mai multa de la inceput, sau sa pui apa calda, mai tarziu.

2. Cand legumele sunt fierte, da de pe foc, adauga rosiile, ulei si 2 catei de usturoi, da prin blender pana obtii o consistenta cremoasa

3. Pune din nou pe foc si mai da in 2 clocote. Daca este nevoie, mai pune putina apa. Asezoneaza cu sare si piper. Eu am pus si cimbru si putin rozmarin.

4. Taie painea cubulete si pune-o la cuptor sau la aparatul de sendvisuri, sa stiti ca ies grozav si acolo.

5. Serveste rece, cu crutoane si verdeata.

7 Comments

  1. ghelbere elena

    La regimul pe care il urmez aceasta supa este binevenita unde mai pui ca este si foarte delicioasa.

  2. Leonte Elena

    Mie imi place mult supa de rosii. Cei drept, o mananc mai mult eu decat restul familiei. Astazi am facut supa cu carnita de pui, dar voi face si de rosii cand ma duc la tara sa iau din grădina

  3. Pare delicioasa si usor de facut. Am s-o incerc :).

  4. Valeria Chertes

    De mult nu am facut, ar fi cazul sa fac si eu.

  5. Sandy Bell

    Mi ai facut pofta.Nu le am facut niciodata supa crema la copii,desi eu am mancat asa ceva in Belgia

Leave a Reply