Trimise de Paun Loredana
Chiftele cu carne de porc
Ingrediente:
O felie de paine taiata gros ,
100 g ceapa,
3-4 catei de usturoi,
2 oua,
piper,
patrunjel sau marar,
untdelemn,
sare fina.
Mod de preparare:
Pe o foaie de nailon se pun 1-2 linguri de faina sau pesmet, se ia cate o lingurita cu varf din compozitie, se trece prin faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde si turtite. Se infierbanta tigaia fara grasime 3-4 minute, la foc mijlociu, se pune apoi untdelemnul si imediat se aseaza chiftelele unele langa altele, cate incap, neinghesuite; se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cand sant gata se scot si se inlocuiesc cu altele, pe masura ce se prajesc. Prajirea trebuie sa dureze circa 10 minute pe fiecare parte.
Se pastreaza calde, pe un vas cu apa fierbinte, acoperite. Se servesc calde cu orice garnitura de legume, cu pireu de cartofi, cu fasole batuta, piure de spanac sau de urzici, iar reci cu ardei gras , rosii, ridichi , muraturi de la butoi sau din borcan sau cu salata de sfecla rosie .
faina ,lapte sau apa minerala (dupa preferinte)400g branza de vaci nesarata ,6 linguri zahar (dupa gust) ,stafide ,esenta vanilie ,esenta de rom ,finetti – o cutie mare de 400grame
Preparare:
Clatitele se umplu cu o compozitie din:
400g branza de vaci,
un ou,
2-3 linguri de zahar,
stafide si esenta de vanilie.
Se aseaza clatitele intr-un vas termorezistent uns cu margarina sau cu unt (sau intr-o tava, dar pe o folie de aluminiu unsa cu ulei). Fiecare rand de clatite se unge cu finetti si tot asa pana la ultimul rand.
Se pun la cuptor aproximativ 25-30 minute.
Se pot servi imediat sau reci!
Complexitate: redusa
Acsinte Lorena Isabela
O sa incerc si eu varianta aceasta 😛
maria agurita ignat
gustos ,o sa incerc si eu xoxo
ABC...prin viata
Clatitele imi fac cu ochiul. Si chiftele, doar ca eu nu mai mananc carne de ceva timp. Pupici.
Ana Naghi
nici eu nu sunt prea carnivora, a putea trai si fara carne, fara probleme