Cartoful este cea mai folosita leguma in tara noastra. Poate fi pregatit in multe moduri si este delicios si satios. Cam asa as descrie si urmatoarea reteta.
Ingrediente:
1 kg cartofi mici
2 oua
2-3 catei de usturoi
ulei
mustar
sare si piper
zeama de lamaie
verdeata
Mod de preparare :
- Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja
- Fierbeti un ou tare (15 minute)
- Pregatiti o maioneza din un galbenus fiert, unul crud (atentie, sa fie proaspat!), o lingurita de mustar, ulei in functie de cat vreti sa obtineti (cam 200 ml ulei) si zeama de lamaie
- Pisati usturoiul bine. Eu am pus 2 catei plus un fir de usturoi verde
- Amestecati maioneza cu mujdeiul si frecati bine
- Cartofii fierti, raciti si curatati de coaja taiati-i cubulete si amestecati cu maioneza cu usturoi
- Potriviti de sare si piper si serviti cu verdeata deasupra (eu am folosit patrunjel).
Credeti-ma cand va spun ca o sa depasiti portia propusa. E delicioasa! Stiti cum merge un pahar de bere dupa? Incercati-o si va deveni o reteta a familiei. Garantat!
UPDATE: daca tineti post sau sunteti vegetarieni puteti prepara o maioneza din mustar.
cristina dragomir
merge la fel de bine si fara ou pentru zilele in care tin post. Foarte buna la gust, tine de foame si se prepara cat ai zice „salata”. Stiu ca nu prea ma ajuta cartoful la slabit dar il prefer in locul carnii din comert care nu are nici un gust.
Ana Naghi
Combinatia cartof-maioneza e moartea dietei, dar din cand in cand si cu masura nu zice nimeni sa nu consumam. Mai ales ca e asa de buna… 😀
Claudia Sirbu
Trebuie sa fie delicioasa am sa o fac și eu salata!
Ana Naghi
Delicioasa, ieftina și rapidă 😉
Mihaela
Fac si eu aceasta salata, doar ca pun ceapa verde in loc de usturoi.
Ana Naghi
Da, merge si cu ceapa verde, iar acum avem din belsug 🙂
Elke
Si noi tot cu ceapa o facem, e delicioasa si sanatoasa
Ana Naghi
Nu foarte prietenoasa cu dieta, dar delicioasa e cu siguranta! 🙂
stoica claudia
Delicioasa ,o sa o fac si eu ,multumim pentru reteta
ghelbere elena
Cu toate ca fac destul de des aceasta salata, eu pun si masline, citind reteta am inceput sa salivez.
Nicolae Claudia
Fac reteta destul de des si recunosc ca e delicioasa.