Bucatareala

Salata de fasole cu cartofi si dressing delicios

O reteta usor de facut, foarte satioasa si gustoasa. Ca de obicei, asa cum v-am obisnuit 😉

DSC09656

Ce iti trebuie pentru un castron generos(4-6 portii):

  • 5 cartofi potriviti
  • 2 maini de fasole verde
  • 3-4 oua
  • masline
  • crutoane(pentru servit)
  • sare si piper

Pentru dressing:

  • 2 catei de usturoi
  • o lingura de mustar dulce
  • o lingurita de otet
  • ulei(daca ai de masline si mai bine!)

 

Mod de preparare:

  1. Speli cartofii bine, la fel si fasolea(ii cureti si coditele) si ouale
  2. Pui o oala mai mare pe foc, cu apa si sare. Cand clocoteste, pune cartofii.
  3. Dupa 15-20 de minute, adauga si fasolea verde in aceeasi oala si mai fierbe 5 minute, apoi pune ouale si mai lasa inca 10-12 minute, sa obtii oua fierte tari
  4. Cat fierb cele de mai sus, fa dressingul si il dai la rece. Procedeaza asa: piseaza fin usturoiul, freaca apoi cu o lingura de ulei pana are o consistenta spumoasa, apoi pune si mustarul si otetul si mesteca din nou. Poti pune apoi inca minim 2 linguri de ulei si freci, pana vei obtine un fel de maioneza cu usturoi. Pune cat ulei vrei, pana obtii cat sos vrei, dar minim 3 linguri, in total.
  5. Pregateste si crutoanele, din cubulete de paine(la cuptor sau la sanwich-maker, cum fac eu 😀 )
  6. Dupa ce cartofii, fasolea si ouale s-au racit, incepi sa aranjezi salata: tai cartofii ca pentru salata orientala, deasupra pui fasolea taiata fasii de 3-4 cm, o lingura-doua de dressing si mesteci usor. Pui si maslinele fara samburi. Asezonezi cu sare si piper.
  7. Deasupra asezi ouale taiate in jumatati, presari crutoane si restul dressingului.
  8. Servesti de la rece.

Pofta buna!

4 Comments

  1. Paola Paola

    yummy..m-ai salvat azi..ca mi-era pre lene sa stau sa gatesc prea mult cu aragazul incins la ce caldura e afara, nu de alta dar s-ar putea sa ma coc si eu nu doar mancarea:P
    Si oricum reteta ta de chiftelute din dovlecel a fost incercata saptamana trecuta, am personalizat-o pe ici colo dar ideeaa de baza a fost preluata de la tine 🙂 Concluzie: gustos si se pot consuma si reci 🙂

  2. Mioara Hus

    O salata delicioasa (presupun :)) si simplu de facut! Cu siguranta o voi pregati, dar cu mici modificari, o voi adapta alimentatiei noastre vegane, asa ca nu voi folosi oua. Dar pot folosi cubulete de branza tofu (din soia) sau o mai pot imbogati cu niste ceapa rosie (preferata mea) si ardei gras, crude sau sotate putin. Eu fac un alt dressig care merge cam la orice fel de salata si nu pun usturoi, ca nu prea il agream, nu ca n-ar fi f. sanatos si bun! Iata dressing-ul meu; ulei de masline, zeama de lamaie, mustar, putina miere, sare, piper, condimente uscate sau verzi (oregano, menta, busuioc), se amesteca bine toate si gata! Sigur ca se pot pune si alte verdeturi, in functie de salata! Cantitatile ingredientelor folosite si le stabileste fiecare, in functie de cantitatea de salata preparata si de gust! 🙂 Pentru salatele care se prepara cu maioneza mai pun in acest dressing si 1-2 linguri de pasta de susan. :-*

  3. Ce bine arata!! mmm…ce pofta mi-ai facut 🙂
    Multumim de reta! :-* sigur o prepar <3

  4. Nicolae Claudia

    O mancare gustoasa si simplu de facut..e perfecta pentru o zi cand nu ai chef sa deschizi frigiderul.

Leave a Reply